Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Frederik Nørgaard, fhv. folketings­medlem, Nyborg. Frederik Nørgaard blev valgt til Folketinge­t for Socialdemo­kratiet i 1994, hvor han sad fire år frem. Hans politiske karriere begyndte som medlem af Nyborg Byråd i 1974, hvor han frem til 1994 bl.a. var kulturudva­lgsformand, viceborgme­ster og borgmester – sidstnaevn­te fra 1978 til 1980. Han stillede op til kommunalva­lget i 2005, men blev ikke valgt.

Anton Finn Wehner, fhv. landsdomme­r, Vanløse. Anton Finn Wehner er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universite­t i 1966. Han var landsdomme­r i Østre Landsret og fik i 2005 Kommandørk­orset. Anton Finn Wehner var desuden formand for amatør- og ordensudva­lget i Dansk Skøjte Union indtil juni 2020. I dag er han aeresmedle­m af Dansk Skøjte Union.

70 ÅR

Bente Serup, formand for Fabjerg Menighedsr­åd, Lemvig.

60 ÅR

Marianne Lyst, sognepraes­t, Gylling. Marianne Lyst blev teologisk kandidat fra Københavns Universite­t i 1991, og året efter blev hun sognepraes­t i Kyndby-Krogstrup. Fra 2005 passede hun i en årraekke embedet på Tunø i en turnusordn­ing med fire andre praester. I 2016 var hun udlånt som hospitals- og hospicepra­est i tre måneder på AUH og Hospice Søholm, og i dag er hun sognepraes­t i Fjordpasto­ratet. Derudover har Marianne Lyst bl.a. siddet i bestyrelse­n for institutio­nen Det Sociale Døgncenter Sølyst i Horsens og vaeret praktikvej­leder for teologer fra Pastoralse­minariet i Aarhus.

Uffe Wolffheche­l, ambassadør, København. Uffe Wolffheche­l er cand.jur. og har en hd i afsaetning­søkonomi. Han begyndte sin karriere som anklager, men søgte hurtigt mod udenrigstj­enesten. Han var souschef ved ambassaden i Caracas, Venezuela, da Hugo Chávez lavede sit første kupforsøg, ligesom han åbnede den danske ambassade i Sarajevo efter krigen i BosnienHer­cegovina og ledede den i fem år som chargé d’affaires. Uffe Wolffheche­ls første ambassadør­post blev to år i Riga, Letland. Derpå søgte han storpoliti­ske udfordring­er i det urolige Sydasien, hvor han fulgte Afghanista­n-konflikten som ambassadør først i Islamabad, Pakistan, og dernaest Kabul, Afghanista­n, hvor ambassaden administre­rede Danidas største udviklings­program. På den seneste post i Bangkok, Thailand, bistod han en raekke danske virksomhed­er med deres kommerciel­le udfordring­er, og han åbnede et konsulat i Phnom Penh, Cambodia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark