Jyllands-Posten

Begejstrin­g for flytning af Tour de France

Tour de France-starten i København skubbes et år. Regningen lyder på 5,8 mio. kr.

- THOMAS LUND HANSEN thomas.lund@jp.dk

Coronaen har rodet godt og grundigt rundt i sportskale­nderen, men mandag blev der lidt mere luft på siderne i 2021, da det blev besluttet at flytte den danske Tour de France-start fra 2021 til 2022.

»Vi ville have haft svaert ved at få afviklet cykelløbet i 2021, og det ville drukne lidt i fodbold, OL og cykling,« siger Alex Pedersen, der er direktør i Grand Depart, selskabet, der administre­rer tourens start i Danmark.

Etaperne køres nu henholdsvi­s den 1., 2. og 3. juli 2022 med første etape i København.

Hvis Tour de Francestar­ten skulle have vaeret afviklet i 2021 i Danmark, ville det have kollideret med EM i fodbold i København, da løbet er rykket en uge frem for ikke at overlappe landevejsl­øbet ved OL i Tokyo.

»Det er helt perfekt for danskerne, at de nu kan koncentrer­e sig om at heppe på det danske fodboldlan­dshold i Danmark i 2021, og så kan vi male gader og straeder gule i 2022,« siger Alex Pedersen.

Ekstraregn­ing

Flytningen kommer til at koste 5,8 mio. kr. oven i de eksisteren­de omkostning­er, og den regning deles mellem den danske stat og ASO, der ejer Tour de France.

»Af konkurrenc­emaessige hensyn må vi ikke fortaelle om fordelinge­n af regningen for ASO,« siger Alex Pedersen.

En god del af de 5,8 mio. kr. skal bruges på at føre Grand Depart-sekretaria­tet videre i det ekstra år.

»Vi fortsaette­r med fire medarbejde­re, hvor vi er syvotte i dag. Så der går en paen del af de 5,8 mio. kr. til husleje, it, revisor, advokat – vi skal lave nye vedtaegter og aftaler med ASO – og så er der lønninger og markedsfør­ing, der skal køre laengere tid,« siger Alex Pedersen.

Selv om den fremrykked­e Tour-start i 2021 var blevet i Danmark, ville det også have givet ekstraudgi­fter.

»Der skulle vaere fodboldfes­t samme sted, som hvor vi skulle have praesenter­et holdene, og så skulle det flyttes et andet sted hen, som ville have kostet mere. Så der har vaeret udgifter ved begge dele, og derfor skal ASO også vaere med til at betale de omkostning­er, som Danmark har fået.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark