Jyllands-Posten

Danskerne skifter feriedesti­nation

Tidligere år har rejser til Tyrkiet og Italien vaeret et sommerhit. Sådan er det ikke gået i år, viser tal fra teleselska­bet 3.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Faren for at blive smittet med covid-19 har ikke skraemt feriehungr­ende danskere fra at drage til udlandet. En ny opgørelse fra teleselska­bet 3 viser, at antallet af danskere i udlandet er steget uge for uge, siden Udenrigsmi­nisteriet i slutningen af juni første gang lempede på rejserestr­iktionerne til udlandet.

Fra uge 28 til uge 30 har selskabet således registrere­t 27 pct. flere 3-kunder, der har brugt mobildata i udlandet.

»Der er nok en del, som oprindelig­t havde planlagt at holde ferie i Danmark, men som alligevel besluttede at søge sydpå, da der de seneste uger er gået lige lovlig meget efterår i den herhjemme,« siger David Elsass, direktør for 3’s privatkund­er, om tallene i en pressemedd­elelse.

Alligevel viser 3-tallene, at coronapand­emien har vendt op og ned på danskernes ferievaner. Tidligere år har Tyrkiet

og Italien vaeret populaere destinatio­ner for ferieglade danskere, men i år har danskere i stedet valgt at bruge ferien i Norge og Frankrig.

Trods de seneste ugers stigende rejselyst er det dog ikke uden grund, at rejsebranc­hen har vaeret på barrikader­ne under coronakris­en med krav om økonomisk hjaelp og støtte. 3-tallene viser nemlig, at danskernes rejselyst fortsat halter gevaldigt i forhold til tiden før corona.

»Sammenlign­er man antallet af 3’s kunder, som har brugt data i Europa i uge 30 i år, med uge 30 sidste år, er der tale om et fald på 40 pct.,« lyder meldingen fra 3, der har over 1,4 mio. mobilkunde­r.

Dermed synes danskernes trang til udlandsrej­ser at have taget et dyk i forhold til midt i juni, hvor der som led i genåbninge­n af Danmark i første omgang blev åbnet for rejser til Tyskland, Norge og Island.

I den første uge efter genåbninge­n registrere­de 3 i alt 6.000 kunder i de tre lande – et fald på 23 pct. i forhold til samme periode i 2019.

 ??  ?? Norge er i år et sommerhit blandt feriehungr­ende danskere.
Norge er i år et sommerhit blandt feriehungr­ende danskere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark