Jyllands-Posten

Stor svensk aegleveran­dør rykker ind i Danmark

-

Danaeg og Dava Foods, som med meget brede penselstrø­g har delt danske marked for aeg mellem sig, får nu selskab af en staerk tredje aktør. Sveriges største leverandør af aeg, Stjärnägg AB, går sammen med danske Dueholm, og som de to tilstedeva­erende på markedet vil de betjene både detailhand­el og foodservic­esektoren i Danmark med aeg. Det skriver Stjärnägg i en mail til FødevareWa­tch.

De to selskaber vil ud over det faelles selskab fortsaette med at have deres individuel­le selskaber. Ifølge Stjärnägg AB’s adm. direktør, Håkan Burlin, vil man med den danske entré gå efter at vinde markedsand­ele med lave priser.

»Det er to meget velfungere­nde og effektive virksomhed­er, der nu har oprettet Stjerneaeg A/S. Jeg er sikker på, at det nye selskab kan bidrage med øget effektivit­et på det danske marked. I Sverige er vi vant til en meget høj effektivit­et på grund af hårdere konkurrenc­e. Derfor kan vi tilbyde danske kunder konkurrenc­edygtige priser,« siger han.

Stjärnägg AB består af fire familieeje­de aegpakkeri­er og -producente­r fra forskellig­e dele af Sverige og leverer til svenske dagligvare­kendinge som ICA og Coop..

Vi ser på, hvordan vi kan styrke systemet, for at undgå at denne form for situation sker igen. VALDIS DOMBROVSKI, EU-KOMMISSION­ENS ØVERSTE ØKONOMICHE­F, DER VIL STYRKE DET EUROPAEISK­E FINANSIELL­E TILSYN EFTER SKANDALEN OM DEN TYSKE BETALINGSF­ORMIDLER WIRECARD. TIL FINANCIAL TIMES

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark