Jyllands-Posten

Dansk ivaerksaet­ter har rejst 1,8 mia. kr. til at lave verdens største børne-tv-firma

Først rejste han over en milliard, og nu henter han 750 mio. kr. ekstra til sit to år gamle selskab. René Rechtman er i fuld gang med at købe og udvikle det mest populaere børnetv på Youtube.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

Engang var der kun tv-kanaler og videobånd, hvis man ville se tegnefilm, men siden har Youtube og de mange andre streaming-tjenester åbnet porten på vid gab for en syndflod af indhold.

Og nu er meget af verdens mest populaere indhold til små børn ved at blive samlet i ét selskab – med en dansker i spidsen. René Rechtman, som har en fortid som direktør hos Disney, har lige rejst 750 mio. kr. til sit selskab Moonbug, der har base i London. Og pengene kommer oveni den milliard kroner, der blev hentet fra investorer tilbage i 2018, kort tid efter at Moonbug blev stiftet.

En del af de nye penge går meget specifikt til opkøb af flere producente­r af børneindho­ld – nemlig to af de helt store på Youtube, som har videoer med milliarder af visninger.

»Vi har rejst pengene, fordi vi har købt CocoMelon og Blippi. De er meget populaere. CocoMelon er verdens mest populaere tegneserie for børn under skolealder­en, og Blippi er nok den mest populaere liveaction-karakter i USA,« siger René Rechtman.

Går efter succeser

De mange penge er nødvendige, fordi Moonbug fra starten har satset på at opkøbe en raekke mindre firmaer, der har ramt plet med deres børneunder­holdning. De har allerede succes, tjener styrtende og er derfor ikke billige at købe.

»De behøver ikke at saelge og er meget profitable. Så vi bygger en relation op over laengere tid. Og så saelger de, fordi det er blevet så komplekst. De vil ofte gerne bare stå for det kreative og kan ikke lide at forhandle med Netflix eller lave licensafta­ler,« siger René Rechtman.

Alt det kan Moonbug så tilbyde at stå for, så et firma med for eksempel en Youtube-kanal kan komme ud på mange flere platforme og tjene penge oven i på musikudgiv­elser, legetøj og andet merchandis­e.

»Når man skal vaekste de her meget populaere børneIP’er

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark