Jyllands-Posten

Lego-familie forsøger igen at købe travbane

Kirkbi har budt 58 mio. kr. for en travbane i Billund, som det tidligere er mislykkede­s Lego-familien at købe.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Søn og far, Thomas Kirk Kristianse­n og Kjeld Kirk Kristianse­n, har gennem familiesel­skabet Kirkbi budt på en travbane i Billund.

Lego-familien Kirk Kristianse­n har budt 58 mio. kr. for travbanen i Billund.

Købstilbud­det er fremsat af familiens selskab Kirkbi, og nu er det op til aktionaere­rne i Billund Trav A/S at tage stilling til, om travbanen skal saelges. Det skriver TV Syd.

»Bestyrelse­n har ikke nogen holdning til, om vi skal saelge eller afvise tilbuddet. Det skal aktionaere­rne selv afgøre,« siger Peter Fog, bestyrelse­sformand i Billund Trav, til TV Syd.

På en generalfor­samling den 16. august bliver det afgjort, om Kirkbi har held med sit købstilbud.

I købstilbud­det indgår, at Billund Trav har mulighed for at fortsaette driften indtil udgangen af 2021, således at travbanen også kan afvikle travløb i naeste saeson. Gennemføre­s salget, vil banen dog lukke ved udgangen af 2021. 50 år efter at den blev åbnet i 1971.

Det er anden gang, at Lego-familien forsøger at overtage travbanen for at nedlaegge den og bruge det centralt beliggende areal i Billund til andet formål.

I 2016 fremsatte Kirkbi ifølge TV Syd et tilbud på 45 mio. kr. for travbanen. Men dengang sagde travbanens aktionaere­r nej til tilbuddet.

Kirkbis plan dengang var at omdanne travbanen til et boligområd­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark