Jyllands-Posten

BYGGER PÅ FN’S VERDENSMÅL

- Kilde: Green Building Council Denmark

En DGNB-certificer­ing består af en raekke kriterier og underkrite­rier, der tilsammen bruges til at evaluere en bygning eller et byområde. De kvaliteter, som vurderes gennem DGNB, har afsaet i de oprindelig­e tre baeredygti­ghedsaspek­ter fra Rio-erklaering­en, nemlig miljømaess­ig, økonomisk og social baeredygti­ghed, som suppleres med en vurdering af tekniske kvaliteter, der daekker over de fysiske rammer, og af proceskval­iteter, som daekker over selve udviklings­processen.

Ved at have valgt en entreprenø­r på forhånd, som det er tilfaeldet med Scandinavi­an Property Developmen­t A/S, mister projektet 2,9 pct. af de 100 procentpoi­nt, det er muligt at opnå. Det betyder dog ikke, at certificer­ing ikke kan opnås, da der måles på mange andre parametre.

 ??  ?? Scandinavi­an Property Developmen­t A/S har specialise­ret sig inden for private plejehjems­ejendomme i Danmark. Selskabet har udviklet det første ustøttede friplejehj­em beliggende i Frederikss­und der har fået baeredygti­ghedscerti­ficeret efter DGNB-standarden.
Foto: Rozbeh Zavari
Scandinavi­an Property Developmen­t A/S har specialise­ret sig inden for private plejehjems­ejendomme i Danmark. Selskabet har udviklet det første ustøttede friplejehj­em beliggende i Frederikss­und der har fået baeredygti­ghedscerti­ficeret efter DGNB-standarden. Foto: Rozbeh Zavari

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark