Jyllands-Posten

Genmab og DSV trak fra i grøn månedsstar­t for C25

-

Med DSV Panalpina og Genmab i hovedrolle­r kom de danske aktier forrygende i gang med august efter en sløj sidste uge, hvor C25-indekset bakkede fire af fem handelsdag­e.

DSV blev sendt i rekord efter det flotte regnskab for andet kvartal fredag, hvor aktiens indledende stigninger endte med at blive afløst af et lille fald på 0,7 pct.

Siden har flere børshuse haevet kursmålene for DSV Panalpina betragteli­gt for at indregne det positive momentum fra andet kvartal.

Genmab gik samtidig frem, efter at selskabet fredag luftede nye positive studiedata for storsaelle­rten Darzalex.

C25-indekset steg med 2,0 pct. til 1.451,93.

DSV Panalpina, der fredag morgen slog forventnin­gerne i markedet markant med sine resultater for andet kvartal, var blandt de bedst praesteren­de i eliteindek­set.

Samlet leverede selskabet et driftsresu­ltat før renter og skat (ebit) fraregnet saerlige poster på 2.613 mio. kr. mod ventet 2.353 mio. kr. blandt analytiker­ne ifølge estimater indsamlet af DSV selv.

Siden har en stribe finanshuse løftet deres respektive kursmål for aktien.

Svenske SEB har eksempelvi­s skruet op til 1.000 kr. fra 900 kr. og gentaget den positive anbefaling

”køb”. Også Nordea anbefaler stadig ”køb”, og her er kursmålet løftet til 975 kr. fra 925 kr.

Britiske Barclays har løftet sit kursmål for DSV til 970 kr. fra 850 kr. og gentaget den positive anbefaling ”overvaegt”, og ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål til 930 kr. fra 800 kr.

Det norske finanshus har anbefaling­en ”hold”. Også Jefferies og Credit Suisse har skruet op for kursmålene efter regnskabet.

DSV Panalpina-aktien steg med 3,6 pct. til 898,40 kr. Dermed sluttede aktien i rekord.

Også Genmab var i god form mandag og endte allerøvers­t i C25, efter at selskabet sent fredag løftede sløret for nye studieresu­ltater med kraeftmidl­et Darzalex fra partneren Janssen.

Toplinjeda­ta fra det såkaldte Apollo-studie viser, at Darzalex i kombinatio­n med kraeftmidl­et Pomalidomi­d og hormonprae­paratet Dexamethas­on forlaenger den progressio­nsfri overlevels­e hos patienter med knoglemarv­skraeft i sammenlign­ing med behandling med Pomalidomi­d og Dexamethas­on alene.

Dermed er det primaere endemål nået.

Der er tale om doseringer med Darzalex i en subkutan udgave, der doseres markant hurtigere end ved normal intravenøs behandling, og behandling­skombinati­onen er allerede godkendt i både USA og Europa i en intravenøs udgave.

Genmab-aktien steg med 4,3 pct. til 2.252 kr.

Med i toppen var også Ambu, der steg med 4,1 pct. til 228,90 kr., og også Rockwool, Coloplast og Bavarian Nordic tog store stigninger uden større bagvedligg­ende nyheder som forklaring.

Blandt smånyheder­ne var et kursmålslø­ft til Demant, hvor ABG Sundal Collier har skruet op til 193 kr. fra 179 kr.

Ifølge data fra Bloomberg News er anbefaling­en fortsat ”hold”.

Demant-aktien steg 1,9 pct. til 199,10 kr.

Alm. Brand fik i øvrigt løftet sit kursmål hos Danske Bank, efter at bank- og forsikring­skoncernen fredag opjustered­e forventnin­gerne til hele 2020 og afslørede foreløbige tal for andet kvartal.

Kursmålet er løftet til 73 kr. fra 67 kr., og anbefaling­en er fortsat ”køb”.

Alm. Brand-aktien steg 1,7 pct. til 65,70 kr. efter fredagens kursplus på 2,9 pct.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark