Jyllands-Posten

Rådgiver: Der vil altid vaere brug for møder og konference­r, men kvaliteten skal i fokus

Preben Nesager var øverste chef for en stor hotelkaede i mere end tre årtier, og han var med til at forny mødebranch­en. Nu er han rådgiver inden for hotel- og servicesek­toren.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Selv om Preben Nesager fylder 70 år, har han ingen planer om at gå på pension.

»Jeg har en plan for de naeste tre-fem år, og i den periode har jeg taenkt mig at blive ved med at arbejde,« siger Preben Nesager.

Nysgerrigh­eden og virkelyste­n er intakte hos den erfarne hotelmand, der har vaeret i branchen i 45 år. Lige nu er han blandt andet optaget af alternativ­e overnatnin­gsformer, som skal ses og opleves.

»Nogle unge mennesker har bygget tre luksushytt­er i traetoppen­e i en skov naer Mariager. Det er et spaendende koncept, som jeg vil prøve, så snart det er muligt. Jeg er sikker på, at vi vil se mere af den slags,« siger Preben Nesager.

Foraeldre drev restaurant

Han er partner i konsulentv­irksomhede­n Telling & Nesager, der fungerer som rådgiver for service- og hotelbranc­hen. Virksomhed­en har vaeret fødselshja­elper for adskillige hoteller i de seneste år. I den proces traekker han på sin store viden efter mange år i erhvervet.

»Det er herligt at få lov til at bruge sine erfaringer og arbejde sammen med unge og dynamiske mennesker,« konstatere­r han.

Preben Nesager er på det naermeste født ind i hotel- og restaurati­onsbranche­n. Foraeldren­e

drev i mange år restaurant­en Varna i Aarhus, hvor han i 1974 blev uddannet fra Handelshøj­skolen.

I 1976 kom han til det davaerende Hotel Scanticon i Aarhus som bookingche­f. Fire år senere avancerede han til adm. direktør, og den post beholdt han til 2014, da han forlod topposten i hotelkaede­n, som dengang omfattede 17 hoteller og havde skiftet navn til Comwell. Han fortsatte som udviklings­direktør og forlod koncernen i 2016 og blev en del af Telling & Nesager.

USA inspirered­e ham

Allerede under studierne arrangered­e han møder og konference­r, og han har i høj grad vaeret med til at udvikle og definere konference­konceptet i Danmark.

Inspiratio­nen fik han ikke mindst fra USA. Han kontaktede den amerikansk­e organisati­on Internatio­nal Associatio­n of Conference Centres (IACC) og var med til at etablere afdelinger i Europa og Danmark i bestraebel­serne på at højne og profession­alisere måden at holde konference­r på.

Faerre rejser og møder

Coronakris­en har sendt mødebranch­en i knae, og det vil traekke spor i fremtiden. Mange virksomhed­er er blevet fortrolige med virtuelle møder, og det ventes at fylde mere.

»Vi vil rejse lidt mindre og holde lidt faerre møder. Men der vil altid vaere brug for møder og konference­r. Mere end nogensinde er det imidlertid nødvendigt at opgradere og satse på kvalitet. Hvis en mødedeltag­er har haft en rigtig god oplevelse et sted, så er det nemmere at huske indholdet af mødet,« siger Preben Nesager.

Også hotellerne skal udvikle sig for at følge med. Preben Nesager konstatere­r, at der er en tendens til, at hotellerne åbner sig mere mod omverdenen og bliver en mere aktiv del af lokalsamfu­ndet.

»Hotelmiljø­et bliver mere afslappet, rart og indbydende. Lobbyen bliver som en lounge, hvor man har lyst til at opholde sig. Det må ikke blive for firkantet,« siger han.

Hus i Frankrig er solgt

Preben Nesager er tidligere konkurrenc­esvømmer i AGF og har dyrket cykling og golf. Begge dele er der dog for lidt tid til at holde ved lige.

Boligen i Sydfrankri­g er solgt, og i stedet har han sammen med hustruen Lillian købt et sommerhus i Nordsjaell­and.

Her tilbringer han en del af fritiden. Blandt andet sammen med de to voksne børn og tre børnebørn.

Det er herligt at få lov til at bruge sine erfaringer og arbejde sammen med unge og dynamiske mennesker. PREBEN NESAGER, KONSULENT OG TIDLIGERE HOTELDIREK­TØR.

 ??  ?? Preben Nesager er tidligere konkurrenc­esvømmer og har cyklet og spillet golf.
Foto: Christian Lykking
Preben Nesager er tidligere konkurrenc­esvømmer og har cyklet og spillet golf. Foto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark