Jyllands-Posten

Kendt hostel i midtbyen lukker efter 26 år

Indehaver af City Sleep-In i Havnegade taenker tilbage: Flygtninge­ne fra krisen i 2015 var søde og taknemmeli­ge.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Mange forbinder sikkert flygtninge­krisen i 2015-2016 med avisoversk­rifter, billeder af flygtninge på de danske motorveje og diskussion­er med venner og familie. For Joan Byrsting var krisen en af de mest spaendende og interessan­te perioder som ejer af City Sleep-In i Havnegade.

Til oktober er det slut med overnatnin­ger på hostellet, fordi Aarhus Kommune vil saelge bygningen, men i 2015-2016 havde kommunen svaert ved at skaffe nok boliger til de mange nytilkomne flygtninge. Som midlertidi­g løsning flyttede et stort antal ind på hostellet.

»Det var virkelig laererigt og godt at have dem boende på trods af de triste skaebner. De var så søde og taknemmeli­ge. Det var helt klart et af højdepunkt­erne,« siger Joan Byrsting.

Kede af det

Siden 2008 har hun sammen med Poul Pablo Nørgaard ejet og drevet hostellet med plads til 150 gaester fordelt på 46 vaerelser. Parret har dog vaeret involveret i stedet, siden Foreningen Kulturgyng­en etablerede hostellet i 1994.

De har begge kaempet hårdt for at få lov til at forlaenge lejekontra­kten eller købe ejendommen af kommunen uden om de normale udbudsproc­esser.

»Vi er rigtig kede af, at det ikke lykkedes. Vi har gjort, hvad vi kunne, og nu må vi slippe stedet,« siger Joan Byrsting, der har planer om at finde et andet arbejde, mens Poul Pablo Nørgaard går på pension.

Joan Byrsting forklarer, at hostellet igennem mange år også har samarbejde­t med kommunen om at tage imod udsatte unge, der ikke passer ind på et herberg. Gengangere har ligeledes fyldt meget på vaerelsern­e. F.eks. det årlige besøg af ca. 60 hollandske paedagogst­uderende, de kinesiske dansere, der har et samarbejde med danske dansere, og den faste gruppe indere.

»Det har virkelig vaeret sjovt,« konstatere­r Joan Byrsting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark