Jyllands-Posten

Rekordmang­e gaester besøgte Aros

Over 126.000 betalende gaester lagde i juli vejen forbi det aarhusians­ke kunstmuseu­m Aros. Det svarer til det højeste antal besøgende i museets historie.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Rekordmang­e gaester har i juli købt billet til det aarhusians­ke kunstmuseu­m Aros, der trods coronakris­ens nedlukning og lavere besøgstal efter genåbninge­n i maj nu kan se tilbage på den mest velbesøgte måned i museets historie.

Det skriver museet i en pressemedd­elelse mandag.

I alt har 126.039 besøgende indløst billetter til Aros i juli, hvilket resulterer i, at sommermåne­den blev den måned, hvor flest gaester nogensinde har vaeret på rundtur i det knap 21.000 kvm store museum.

»Vi er meget stolte over det høje besøgstal, som vidner om, at Aros er et attraktivt sted at besøge for både danskere og turister. I dag fejrer vi rekorden og fortsaette­r derefter det hårde arbejde, så vi kan facilitere endnu flere store kunstoplev­elser resten af sommeren og efteråret,« siger museumsdir­ektør Erlend G. Høyersten, Aros.

Kan ikke indhente det tabte

Sidst Aros havde besøgsreko­rd, var i februar 2014, hvor 70.789 besøgende indløste billet til museet. Derved svarer denne sommers rekordmåne­d til, at naesten dobbelt så mange besøgende forrige måned lagde vejen forbi.

Ifølge Erlend G. Høyersten er der flere årsager til, at gaesterne i juli strømmede til det aarhusians­ke museum.

Bl.a. har saerudstil­lingen ”Mythologie­s – the Beginning and End of Civiliztio­ns”, der spreder sig over to af Aros’ gallerier, ifølge direktøren trukket besøgstall­et i vejret. Ligesom kombinatio­nen af lavere billetpris­er og en våd, regnfyldt sommer, hvor flere danskere har holdt ferie herhjemme som følge af coronakris­en, har vaeret medvirkend­e til, at flere har købt billet til museet.

De rekordmang­e besøgende kan dog ikke alene aendre på, at krisen kommer til at koste på bundlinjen og fortsat stiller museet i en usikker situation.

»Flere besøgende på museet er lig med højere indtjening gennem både entréindta­egter, i vores café og i Aros Shoppen. Popularite­ten i juli betyder, at vi er mere optimistis­ke i forhold til Aros’ økonomi, end vi var i juni. Vi har dog ikke indhentet det tabte, og vi ser fortsat ind i et meget usikkert efterår,« siger

Erlend G. Høyersten, der understreg­er, at det høje besøgstal også har kraevet øget fokus og daglige evaluering­er for at kunne sikre en god og tryg museumsopl­evelse, der lever op til myndighede­rnes retningsli­njer for at begraense spredning af coronaviru­s.

I alt har Aros vaeret lukket i 69 dage som følge af coronakris­en.

Museet har tidligere vaeret ude at sige, at det trods krisen vil bygge ud for 200 mio. kr. frem mod 2023.

Udbygninge­n består bl.a. af et nyt underjordi­sk udstilling­sgalleri på 1.000 kvm.

 ??  ?? Trods coronakris­en kan Aros glaede sig over, at rekordmang­e danskere og udenlandsk­e turister i juli besøgte museet. Arkivfoto: Brian Karmark
Trods coronakris­en kan Aros glaede sig over, at rekordmang­e danskere og udenlandsk­e turister i juli besøgte museet. Arkivfoto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark