Jyllands-Posten

Et forynget FCK-hold møder aldrende stjerner

Manchester United venter for vinderen af ottendedel­sfinalen.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Det er lidt af en gevinst, der venter vinderen af onsdagens ottendedel­sfinale i Europa League mellem FC København og Istanbul

Başakşehir i Parken. Hvis FCK kan vende 0-1 i Tyrkiet til samlet sejr, skal de danske sølvvinder­e mandag aften møde Manchester United i kvartfinal­en i en kamp i Köln.

Englaender­ne vandt 5-0 over østrigske LASK Linz og ser ud til at sejle videre. FCK får det anderledes vanskeligt i Parken, hvor det europaeisk­e fodboldfor­bund, Uefa, har besluttet, at der ikke må lukkes tilskuere ind. FCK rejste den 12. marts til Istanbul for at spille første kamp, og mens Danmark lukkede ned på grund af coronapand­emien, var tyrkerne knap så hurtige. Over 12.000 tilskuere så kampen, som hjemmehold­et vandt på et straffespa­rk kort før tid sat ind af Edin Višća.

Den bosniske højre kant er en af den tyrkiske klubs mest afgørende aktører.

»Han kan noget på egen hånd, men generelt holder spillerne et højt niveau,« siger Jens Jønsson, som har sagt farvel til Tyrkiet efter fire saesoner i Konyaspor.

En af hans sidste kampe var mod netop Istanbul Başakşehir. Konyaspor var i nedrykning­sfare, men vandt 4-3 over de senere mestre og reddede sig.

»Başakşehir har en del aldrende spillere, og de sørger for, at holdet er godt organisere­t. Men selv om klubben vandt det tyrkiske mesterskab, er holdet ikke så skraemmend­e. FCK vil gerne spille fysisk, og det bekommer ikke Başakşehir så godt,« mener Jens Jønsson.

Istanbul Başakşehir råder over erfarne topspiller­e; udover Edin Višća er det slovakken Martin Škrtel (35 år), franskmand­en Gaël Clichy (35 år), senegalese­ren Demba Ba (35 år) og hollaender­en Ejero Elia (33 år), mens FCKstammen er en del yngre.

I den forløbne uge har FCK sagt farvel til Dame N’Doye, og spørgsmåle­t er, hvordan Ståle Solbakken vil gribe kampen an offensivt uden den staerke angriber, som i sin karriere i FCK har gjort en forskel i de europaeisk­e kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark