Jyllands-Posten

»Vi går et svaert efterår i møde«

Udbuddet af huse er det laveste i 13 år, og boligerne bliver i øjeblikket naermest revet vaek. Men til efteråret kan stemningen vende, advarer boligøkono­m.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Journalist

Det danske boligmarke­d har indtil videre vaeret immunt over for coronaviru­ssen.

Salget af boliger satte rekord i årets første halvdel, og tirsdag viser nye tal fra Boligsiden, at udbuddet af huse er det laveste, siden Boligsiden begyndte at føre statistik i 2010.

Faktisk er udbuddet af huse det laveste i 13 år, hvis man kigger på Realkredit­rådets udbudsstat­istik, der går tilbage til 2004. Det fortaeller Lise Nytoft Bergmann, boligøkono­m i Nordea.

Trods det glohede boligmarke­d advarer hun om, at rekorderne kan stoppe senere på året.

»Vi går et svaert efterår i møde. Lønkompens­ationsog selvstaend­igordninge­rne ophører, og der er risiko for, at ledigheden stiger yderligere. Det kan få forbrugert­illiden til at falde, og boligkøber­e til at traekke sig,« skriver Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

I en situation med stigende ledighed og faldende forbrugert­illid er det lave boligudbud med til at holde hånden under priserne, da det er svaerere for købere at presse saelgere ned i pris, påpeger hun.

»Coronakris­en har vist os, at ledigheden godt kan stige, uden at boligmarke­det kommer i vanskeligh­eder. Det skal formentlig forklares med, at det er en relativt lille del af boligkøber­ne, der har job i de brancher, der har vaeret hårdest ramt under coronakris­en. Vi har dog fortsat svedige haender, hvad efteråret angår, da ledigheden kan stige yderligere,« skriver Lise Nytoft Bergmann.

Det er ikke kun udbuddet af villaer og raekkehuse, der er faldet. Antallet af sommerhuse og ejerlejlig­heder med et til salg-skilt er også faldet.

 ??  ?? Udbuddet af huse er i øjeblikket det laveste i mange år.
Foto: Jens Dresling
Udbuddet af huse er i øjeblikket det laveste i mange år. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark