Jyllands-Posten

»Jeg rejser meget og holder af at besøge venner rundt om i verden, når jeg har ferie«

Maria Kofod Larsen er efter en årraekke i DLG med flere direktørpo­ster skiftet til en lille virksomhed, hvor hun har fokus på rådgivning. Den store fødselsdag­sfest har hun udskudt til 2021.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Maria Kofod Larsen har sat sig om på den anden side af skrivebord­et. Efter 20 år i grovvarese­lskabet DLG, hvor hun i flere år var en direktørsk­ikkelse, skiftede hun før sommerferi­en til rådgivning­svirksomhe­den Core & Company, hvor hun er associated partner og executive advisor.

»Jeg skiftede job, fordi DLG flyttede til Fredericia, men også fordi jeg var klar til noget med fokus på rådgivning,« pointerer Maria Kofod Larsen, der fylder 40 år fredag den 7. august.

Med skiftet til Core & Company i København med i alt 10 ansatte skal hun ikke laengere laegge en kurs for én virksomhed, men for mange og meget forskellig­artede selskaber.

Da rådgivning­sfirmaet arbejder ud fra et fortroligh­edsprincip, kan hun ikke naevne navne på kunder. Men der er, påpeger hun, tale om større børsnotere­de og fondsejede virksomhed­er inden for blandt andet brancherne finans, service, medtech, pharma og teknologi.

»Med skiftet får jeg lov til at fokusere på det, som jeg er god til; at arbejde med forandring­sklare ledergrupp­er og at definere og drive strategi og transforma­tionsproce­sser,« forklarer Maria Kofod Larsen.

Da hun blev født, boede foraeldren­e i Meløse ved Hillerød, men efter blot et års tid var det af sted til Bornholm, hvor hun boede, frem til hun blev 19 år. Så tog hun til København og blev cand.scient.pol. fra Københavns Universite­t og tog siden en lederuddan­nelse på Harvard Business School.

Stiller store krav til sig selv

Maria Kofod Larsens mor var folkeskole­laerer, mens hendes far på Bornholm var adm. direktør for grovvarese­lskabet B.A.F., som siden blev en del af DLG.

»Jeg fik altså naermest DLG ind med modermaelk­en,« som hun udtrykker det.

Maria Kofod Larsen fortaeller om sine foraeldre, at de var politisk aktive og interesser­ede sig både for samfundsfo­rhold i det store perspektiv og for lokale forhold og menneskene omkring dem.

»Jeg voksede op på en ø, hvor indbyggern­e kendte hinanden godt, og med foraeldre, der på hver sin måde lagde vaegt på, at den, der har evnen, også har pligten, og hvor menneskeli­ge egenskaber og relationer vaegtede utrolig højt. Dét har jeg taget med mig,« forklarer hun.

»Derfor stiller jeg store krav til mig selv og det, som jeg leverer. Herudover er jeg optaget af, at døren altid står åben for venner og mennesker, som jeg kan hjaelpe,« siger Maria Kofod Larsen, der i de seneste tre år har boet i en lejlighed på Islands Brygge i København.

Maria Kofod Larsen konstatere­r, at hun »samler på venskaber og har en meget stor omgangskre­ds i Danmark og i hele verden, som jeg ikke ville vaere foruden«.

»Jeg rejser meget og holder af at besøge venner rundt om i verden, når jeg har ferie. Når jeg holder fri i København, sker det gerne med venner til en god middag. Men jeg holder også fri fra arbejde med en løbetur.«

Fest med 100 gaester

Maria Kofod Larsen blev som 33-årig udnaevnt til koncerndir­ektør i DLG og var i en seksårig periode chef for 40 medarbejde­re og ansvarlig for organisati­on og strategi.

»Jeg var med til at udarbejde en koncernstr­ategi, der gaelder til og med 2021, og med til at fastlaegge DLG’s vaerdier, grundforta­elling og ledelsesmo­del,« fortaeller hun.

Maria Kofod Larsen blev siden projektdir­ektør i DLG. Her var hun med til at udforme den kommerciel­le strategi for DLG i Danmark, som medførte opbygninge­n af en ny organisati­on.

»Det var en spaendende afslutning på min tid i DLG,« fastslår Maria Kofod Larsen, der uden for arbejdstid bruger timer på at laese bøger, og isaer romaner og noveller finder hun interessan­te.

»Jeg synes, at man laerer mindst lige så meget om mennesker og om strategi ved at laese skønlitter­atur,« understreg­er hun.

Både dansk og udenlandsk musik appellerer til Maria Kofod Larsen, som har booket bandet Jazz Five til sin fødselsdag­sfest, som på grund af corona først holdes naeste år med omkring 100 gaester.

»Jeg udskyder festen, så mine udenlandsk­e venner også får mulighed for at deltage,« siger Maria Kofod Larsen.

Med skiftet får jeg lov til at fokusere på det, som jeg er god til; at arbejde med forandring­sklare ledergrupp­er og at definere og drive strategi og transforma­tionsproce­sser. MARIA KOFOD LARSEN, ASSOCIATED PARTNER, CORE & COMPANY

 ??  ?? Maria Kofod Larsen tilbragte sin barn- og ungdom på Bornholm, som hun stadig gerne tager til, når tiden tillader det.
Foto: Christian Lykking
Maria Kofod Larsen tilbragte sin barn- og ungdom på Bornholm, som hun stadig gerne tager til, når tiden tillader det. Foto: Christian Lykking
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark