Jyllands-Posten

Aarhus genindføre­r restriktio­ner på besøg hos aeldre efter stigende smitte

Aarhus Kommune indfører besøgsrest­riktioner på plejehjem og sociale institutio­ner. Stigende smittetal er en alvorlig situation, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Efter weekendens stigning af coronasmit­tede i Aarhus bliver der nu indført restriktio­ner på kommunens plejehjem og sociale institutio­ner. Alle besøg skal fremover foregå udendørs, medmindre der er tale om saerlige tilfaelde eller kritisk sygdom. Derudover skal alle kommunale medarbejde­re på plejehjem og sociale institutio­ner testes for coronaviru­s hver 14. dag.

Det sker, som følge af at Aarhus har ramt den nationalt fastsatte graense på 20 smittede for hver 100.000 indbyggere hver dag i en uge, og at der derfor er tale om en såkaldt rød kommune.

»Det er en alvorlig situation. Derfor er vi i taet kontakt med de statslige sundhedsmy­ndigheder. Besøgsrest­riktionern­e er indført på bagkanten af et krisemøde, vi holdt i dag (tirsdag, red.),« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

På krisemødet deltog samtlige direktører i kommunen, beredskabs­chefen i Østjylland­s Brandvaese­n og en medarbejde­r fra Styrelsen for Patientsik­kerhed.

»Vi vidste, at det her var en risiko. Derfor har vi vaeret forberedt på, at det kunne ske. Vores eneste fokus er nu at nedbringe smitten. Det har vi alle en opgave med at få til at ske,« siger Jacob Bundsgaard.

Hen over weekenden blev 50 personer konstatere­t smittet i Aarhus af 207 på landsplan. Besøgsrest­riktionern­e ophaeves, så snart antallet af smittede igen når under 20 for hver 100.000 borgere.

Aarhus Kommune har også planer om at intensiver­e arbejdet med at minde folk om forholdsre­gler mod coronasmit­te ved f.eks. daginstitu­tioner, skoler og i det offentlige rum.

»Vi skaerper i den grad opmaerksom­heden på regler og retningsli­njer i hele organisati­onen og over for byens borgere,« forklarer stadsdirek­tør i Aarhus Kommune Niels Højberg, der var mødeleder under tirsdagens krisemøde.

Vi skaerper i den grad opmaerksom­heden på regler og retningsli­njer i hele organisati­onen og over for byens borgere. NIELS HØJBERG, STADSDIREK­TØR, AARHUS KOMMUNE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark