Jyllands-Posten

Aarhusiane­re efter flere coronatilf­aelde: Giv os en opsang

Hold diskoteker­ne lukkede, og giv os alle en opsang, lyder svarene i en rundspørge i Aarhus, hvor smittetryk­ket er stigende. Kun 34 af 100 spritter haender, viser en minioptael­ling ved Salling.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Der er brug for en opsang.

Og der er ikke brug for, at vi åbner diskoteker­ne nu.

Det er budskabet i en mindre rundspørge tirsdag middag i Aarhus Street Food efter en weekend, hvor tallene viser en stigning i smittetall­ene i Aarhus. Hen over weekenden blev 50 personer konstatere­t smittet i Aarhus af 207 på landsplan.

»Det kunne vaere fedt, hvis vi kunne rette ryggen i Aarhus og knaekke den anden bølge, inden den bliver til noget. Der er brug for en opsang om at huske coronaregl­erne, og så må vi vente med at åbne diskoteker­ne,« lyder det ved et af de udendørs borde fra Jesper Kjeldsen (35 år) og Michael Svejstrup Olesen (34 år), der begge bor i Aarhus.

Nogle tror, det er ovre

Jesper Kjeldsen er netop kommet hjem fra Italien, hvor han har vaeret vant til at bruge mundbind:

»Myndighede­rne må afgøre, om vi skal bruge mundbind mere i Danmark, men jeg kan blot sige, at man vaenner sig hurtigt til det.«

Ved et andet bord sidder parret Peter Larsen (53 år) og Birgitte Skaarup (51 år), der bor i Frederiksv­aerk og er på ferie i Aarhus.

»I går var jeg på et apotek, hvor der stod »maks. 10 personer« på døren, men indenfor var der nok 25 personer. Det samme ser vi på Strøget, hvor folk har slaekket meget på sikkerhede­n og ikke laengere holder afstand. Der er nok brug for, at danskerne igen får indprentet fra statsminis­teren og eventuelt borgmestre­ne rundt omkring, at coronakris­en ikke er ovre, og vi skal overholde reglerne, så vi kan undgå at lukke landet ned igen,« lyder det fra Peter Larsen med tilføjelse­n:

»Og selv om jeg arbejder i et firma, der leverer til restaurati­onsbranche­n, må jeg sige, at vi bør vente med at åbne diskoteker­ne og nattelivet,« siger Peter Larsen.

Der skal strammes op

Veninderne Sigrid Bjerre (26 år), der bor i Aarhus, og Pernille Norup (26 år), der bor i København, er på samme linje.»Måske er det de store fester og fodbolden, der har fået smittetryk­ket til at stige igen, og her efter sommerferi­en er det, som om coronaen er kommet laengere vaek i bevidsthed­en hos mange. Nogle tror nok, det er ovre, og vi bliver nødt til at vente med at åbne diskoteker­ne,« siger de to.

Indenfor har barchef Stephen Harris fortsat en god fornemmels­e af sikkerhede­n i Aarhus Street Food, men som de øvrige mener han også, at der generelt kan vaere brug for en opstrammer.

»Måske er folk begyndt at slaekke lidt på coronaregl­erne, men vi gør alt for at overholde reglerne, og jeg beder også gaesterne om at spritte af, hvis de glemmer det. Skraemmeka­mpagner hjaelper jo ikke, så det handler vel om at tale til folks sunde fornuft, så alle igen husker at overholde reglerne,« siger han og tilføjer:

»Måske skal vi vente med at haeve forsamling­sforbuddet, og selv om det er hårdt for diskoteker­ne, må vi nok vente med at åbne diskoteker­ne og nattelivet, til vi kan se, at der er styr på smittetryk­ket,« siger han.

Måske er folk begyndt at slaekke lidt på coronaregl­erne, men vi gør alt for at overholde reglerne, og jeg beder også gaesterne om at spritte af, hvis de glemmer det. STEPHEN HARRIS, BARCHEF, AARHUS STREET FOOD

Følg Jyllands-Posten

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark