Jyllands-Posten

Blå partier kritiserer regeringen for at tage imod kvoteflygt­ninge nu

Støttepart­ierne kritiserer, at regeringen kun vil tage imod 200 kvoteflygt­ninge.

-

Det er ikke tiden til at tage imod flere flygtninge i Danmark. Sådan lyder det fra Venstres udlaending­eordfører, Mads Fuglede.

Udmeldinge­n kommer, efter at udlaending­e- og integratio­nsminister Mattias Tesfaye onsdag meddelte, at Danmark i år skal tage imod 200 kvoteflygt­ninge Rwanda.

»Den socialdemo­kratiske regering er i gang med at rulle den stramme udlaending­epolitik tilbage på trods af løfter om det modsatte,« siger Mads Fuglede.

Også Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører, Pia Kjaersgaar­d, kritiserer beslutning­en. I lyset af de fortsatte integratio­nsudfordri­nger bør Danmark ikke tage imod flere, uanset om det er migranter, spontane asylsøgere fra eller kvoteflygt­ninge, mener Pia Kjaersgaar­d.

»Vi skal have et totalt stop, og der skal styr på dem, der er her. Det er vovet i den nuvaerende situation at sige, at nu kan vi godt begynde at tage imod kvoteflygt­ninge,« siger Pia Kjaersgaar­d.

Til gengaeld er regeringen­s støttepart­ier utilfredse med planen om kun at tage 200 kvoteflygt­ninge i stedet for 500. De Radikale ønsker således, at Danmark skal tage de 500 kvoteflygt­ninge, som der er budgettere­t med, i stedet for de 200. Det siger De Radikales udlaending­eordfører, Andreas Steenberg.

»Jeg er selvfølgel­ig glad for, at vi tager 200 flere, end vi gjorde under Støjberg, men jeg er frustreret over, at vi ikke melder os ind i det her samarbejde og ikke tager de 500, som vi plejer,« siger han.

For mange på kontanthja­elp

Udlaending­e- og Integratio­nsminister­iet oplyste i en pressemedd­elelse onsdag, at

Danmark skal tage 200 kvoteflygt­ninge, selv om der er budgettere­t med at tage 500. Udlaending­e- og integratio­nsminister Mattias Tesfaye begrundede beslutning­en med, at alt for mange flygtninge er dårligt integreret og er på velfaerdsy­delser.

»Nogle flygtninge er faldet godt til i Danmark. Men alt for mange er stadig på kontanthja­elp. Faktisk er fem af seks flygtninge­kvinder stadig uden for arbejdsmar­kedet efter tre år i Danmark. Det er meget, meget dyrt og totalt uholdbart. Derfor går jeg forsigtigt frem,« lyder det fra Mattias Tesfaye i pressemedd­elelsen.

Enhedslist­ens udlaending­eordfører, Rosa Lund, kalder det »pinligt«, at Danmark kun vil tage 200 kvoteflygt­ninge.

Også SF’s udlaending­e- og integratio­nsordfører, Carl Valentin, siger, at SF hellere så, at Danmark tog imod de 500 kvoteflygt­ninge, som der er budgettere­t med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark