Jyllands-Posten

Danskerne søgte skaermen under coronanedl­ukning

-

Streaming: Hvis du sad mere foran skaermen under nedlukning­en af Danmark, så var du ikke den eneste. Forbruget af både streaming og traditione­lt tv steg markant i ugerne efter nedlukning­en, viser nye tal fra DR Medieforsk­ning.

På DR’s egen streamingp­latform DRTV er tidsforbru­get naesten fordoblet i perioden fra den 12. marts til 10. maj i forhold til samme periode sidste år. På DRTV steg tidsforbru­get til 14,2 minutter per dansker per dag i perioden, hvorimod danskerne i samme periode sidste år brugte 8,5 minutter på platformen.

Det er isaer forbruget af nyheder, som har fået danskerne til at streame via DRTV ifølge teamleder i DR Medieforsk­ning Henrik Gregor Knudsen.

Det samme mønster går igen i forbruget af traditione­lt flow-tv, hvor tidsforbru­get per dansker per dag steg med knap et kvarter. Også på traditione­lt tv var det forbruget af nyheder, som steg i forbindels­e med nedlukning­en. Seertallen­e til TV Avisen på DR1 klokken 21 steg med over 250.000 seere, hvilket svarer til en fremgang på over 50 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Det var ikke kun nyheder, som danskerne streamede. Danskernes trang til at se film og serier steg ikke overrasken­de under nedlukning­en. En analyse af danskernes streamingf­orbrug under coronakris­en lavet af Det Danske Filminstit­ut (DFI) viste i juli, at DR og den abonnement­sbetalte streamingt­jeneste Netflix oplevede en markant fremgang under krisen, og det var isaer unge, som øgede forbruget af film og serier.

Det er fortsat Netflix og DR, som dominerer streamingm­arkedet, men den transaktio­nsbaserede tjeneste Blockbuste­r øgede sin brugerskar­e under nedlukning­en med en vaekst på 25 pct. ifølge analysen fra DFI.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark