Jyllands-Posten

5700 SUMMER

- Kultur@jp.dk

5700 Summer finder sted fra fredag den 31. juli til lørdag den 8. august 2020.

Den nystiftede forening Små Armbevaege­lser står bag festivalen, der har navne som Mads Langer, Søren Huss, Lis Sørensen, Hjalmer, Alberte og Pernille Rosendahl på plakaten.

Kunstnerne optraeder i bl.a. baggårde og haver i Svendborg. Festivalen blev opfundet på baggrund af covid-19 og stablet på benene på 72 dage – og ifølge talsmanden er festivalen kommet for at blive.

Da en aeldre italiensk mand (Franco Nero) slår en respektere­t tysk forretning­smand ihjel, er det tilsynelad­ende helt uden grund. Manden saettes fast og vil ikke maele et ord til sin beskikkede forsvarer, Caspar Leinen (Elyas M’Barek). Den unge forsvarer får serveret chancen for at kickstarte sin karriere i mediernes blitzlys med en svaer sag i 1990.

Han bliver dog noget nervøs, da han finder ud af, at manden, der er slået ihjel, har vaeret en slags papfar for ham. Forsvarsad­vokaten har endda i tidernes morgen vaeret kaereste med hans datter. Skal han tage sagen for karrierens skyld og tage duellen mod en af landets mest rutinerede jurister, eller bør han lade vaere, når han har følelsesma­essige aktier i sagen? Han vaelger at tage den faglige udfordring op.

Sagen kredser om den aeldre italienske mands oplevelser som dreng med nazisterne under Anden Verdenskri­g. Det viser sig, at han har båret på en grusom hemmelighe­d. Hvilket dog ikke giver licens til bare sådan at gå hen og slå folk ihjel. Det er meget let at fatte interesse for ”Sagen Collini”, når det gaelder filmens indhold. Sagens kerne er spaendende, men formen er noget af en udfordring. Magen til melodramat­isk indpakning skal man lede laenge efter.

Ny og gammel stjerne

Elyas M’Barek er en af tysk films nye mandlige stjerner, og hans tilstedeva­erelse på et filmlaerre­d har en fin energi, men man bliver lidt i tvivl om, hvorvidt det, man ser, er advokat Caspar Leinen, der bakser med sagsaktern­e, eller M’Barek, der bakser med at finde ind til rollen.

Vaerre står det til med brugen af den gamle helt fra adskillige spaghettiw­esterns – nemlig 78-årige Franco Nero.

Med sit stålsatte blik gjorde han Sergio Corbucci-film som ”Django”, ”The Mercenary” og ”Companeros”

JACOB WENDT JENSEN

bedre end de fleste af kollegerne­s film, og Tarantino fiskede ham frem igen til ”Django Unchained”, men nogen stor skuespille­r er han altså ikke.

I vidneskran­ken gør han mest fylde, når han ikke taler. Tilstedeva­erelsen skrumper, når han byder ind med et tysk sprog, der virker fonetisk indlaert – som om manden ikke forstår, hvad der siges.

Sagens kerne er spaendende, men formen er noget af en udfordring. Magen til melodramat­isk indpakning skal man lede laenge efter.

Kraever saerintere­sse

Visse drejninger i historien er spaendende, men for det meste fortaelles de garneret i en tyk melodramat­isk sovs, hvor man hele tiden skifter mellem at vaere fascineret og at blive irriteret.

”Sagen Collini” er for lang og for ufokuseret. Der ligger en historie i den melodramat­iske sovs et sted, men det kraever saerintere­sse i stoffet, før man kan anbefale nogen at tage en hulske og grave den frem.

Efter endt film ville man ønske, man havde fået temaerne serveret i en god, gedigen baggrundsa­rtikel i stedet for som to timers højstemt melodramat­isk filmmageri.

 ??  ?? På grund af restriktio­nerne må der maks. vaere 500 publikumme­r per koncert ved 5700 Summer, og der skal vaere en ledig plads – eller en meter fra saedemidte til saedemidte mellem de købte pladser. På grund af afstandskr­avene saelges pladserne i pakker fra 2 til 25 stk - og for at hindre smitte mellem fremmede skal man kende hinanden for at købe billetter og sidde sammen.
På grund af restriktio­nerne må der maks. vaere 500 publikumme­r per koncert ved 5700 Summer, og der skal vaere en ledig plads – eller en meter fra saedemidte til saedemidte mellem de købte pladser. På grund af afstandskr­avene saelges pladserne i pakker fra 2 til 25 stk - og for at hindre smitte mellem fremmede skal man kende hinanden for at købe billetter og sidde sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark