Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Pia Beatrice Schutzmann, billedkuns­tner, København Ø. Pia Beatrice Schutzmann startede uddannelse­n som grafiker på kunstakade­miet, da hun var 30 år gammel, og i 1980’erne begyndte hun med at tegne portraette­r med blyant. Hun har bl.a. lavet et portraet af dronning Ingrid.

75 ÅR

Peter Steen Jensen, fhv. adm. direktør, cand.paed.mat., Odense. Peter Steen Jensen er uddannet som folkeskole­laerer fra Blågård Seminarium i 1969. Herefter underviste han på Marielyst Skole i Gladsaxe frem til 1988. Sideløbend­e med undervisni­ngen laeste han på Laererhøjs­kolen og afsluttede som cand.paed. med saerlig fokus på matematik i 1982, hvorefter han blev ansat i Undervisni­ngsministe­riet som fagkonsule­nt i matematik og siden 1988 som undervisni­ngsinspekt­ør. I 1993 flyttede Peter Steen Jensen til Odense for at tiltraede stillingen som adm. direktør for den nyopretted­e Børn- og Ungeforval­tning, hvor alle kommunens forpligtig­elser rettet mod børn og unge blev samlet. Han blev pensionere­t i 2007 og etablerede herefter sit eget konsulentf­irma frem til 2018.

60 ÅR

Roy Bruhn-Petersen, direktør, Gentofte. Efter mere end 30 år i mediebranc­hen – først 16 år ved Børsen og Bonnier, bl.a. med ansvar for Børsens magasin-, uddannelse­s-, konference- og forlagsakt­iviteter og Børsen Executive Club, og efterfølge­nde 15 år som direktør for Politiken - har Roy BruhnPeter­sen helliget sig arbejde med socialt udsatte og medborgere med selvmordst­anker. Ud over at vaere frivillig telefonråd­giver på Livslinien, som forebygger selvmord og selvmordsf­orsøg, er han ansat som projektled­er hos foreningen Hus Forbi. Roy Bruhn-Petersen bor sammen med advokat Rikke Palm.

50 ÅR

Lone Mailandt-Poulsen, rektor, Aabenraa. Lone Mailandt-Poulsen er uddannet cand.mag. i engelsk og religion. Hun er født og opvokset i Aabenraa og blev selv nysproglig student i 1989 fra Aabenraa Statsskole, hvor hun i dag er rektor. Senere har hun boet, studeret og arbejdet i Aarhus og Aalborg, men flyttede med sin mand og sine børn til Aabenraa. Herfra pendlede hun i 11 år til Fredericia, indtil hun tiltrådte som rektor på Aabenraa Statsskole i 2015. Lone Mailandt-Poulsen kan derfor fejre femårs jubilaeum som rektor på Aabenraa Statsskole i år, hvor skolen også kan fejre sit 100-års jubilaeum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark