Jyllands-Posten

FCM-direktør: »Puha. Det er jo fodbold, når det er allervaers­t«

Hvis Brentford FC var rykket op, ville FCM have profiteret af de øgede indtaegter.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Claus Steinlein, direktør for FC Midtjyllan­d, tvang sig selv til at se det store billede, efter at Brentford kiksede oprykninge­n til Premier League med et nederlag til Fulham på 1-2.

Brentford og FC Midtjyllan­d har samme ejer i den engelske rigmand Matthew Benham, og hvis Brentford havde vundet, kunne klubben have set frem til øgede indtaegter på ca. 1,4 mia. danske kr.

»Puha. Det er jo fodbold, når det er allervaers­t. Det er jo ikke sådan, at hvis Brentford var rykket op, så ville vi få 100 mio. kr., men det ville selvfølgel­ig hjaelpe os. Omvendt viser det trods alt, at vi gør det rigtige i begge klubber. Vi overpraest­erer i forhold til vores budgetter. Vi forbedrer os hvert eneste år. Ser man Brentford i de seneste fem år, har det vaeret fantastisk. Ser man på FCM’s udvikling, har den vaeret fantastisk. Det giver mig tro på, at vi gør det rette,« siger Claus Steinlein.

FCM’s formand, Rasmus Ankersen, er sportschef i Brentford, og de to klubber har et taet samarbejde, når det handler om at finde de rette spillere og udvikle dem.

Naesten urealistis­k

»Brentford drømmer om Premier League, vi drømmer om et gruppespil i Champions League. Det er en meget høj overligger i forhold til budgettern­e, ja, faktisk naesten urealistis­k. Det er lidt mod alle odds, men vi tror på, at begge dele kan lykkes,« siger Claus Steinlein.

AErgrer du dig over, at der ikke falder penge af til jer?

»Nej, det er mere følelsesma­essigt. Alle Brentfords danskere sad med tårer i øjnene. Det gør ondt. Vi har selv tabt fire pokalfinal­er, men dette her er endnu vaerre. Fornemmels­en af at vaere taet på et mål, der ikke lige lykkes. Man ved, der er et helt år til, at man kan nå dertil igen. Det er den følelse, man skal huske; hvor ondt det gør.«

»Som et aegteskab«

FCM har haft unge talenter på graes på Brentfords B-hold, mens klubben sidste efterår lejede Emiliano Marcondes i Brentford.

»Rasmus Ankersen sidder i motorrumme­t i begge klubber. Det gør, at vi hele tiden bliver dygtigere. Om det så bliver synligt for omverdenen i form af spillere, der bliver lejet, er lidt tilfaeldig­t. Lige med Emiliano Marcondes gav det mening for alle parter. For mig er det et aegteskab, der bliver bedre og bedre med årene. Vi hjaelper hinanden. Vi er de seneste fem år blevet bedre til at få synergi i samarbejde­t, blandt andet med data, rekrutteri­ng og andre områder,« siger FCM-direktøren.

Efter at FCM havde sikret sig det danske mesterskab, forklarede Claus Steinlein, at Matthew Benham med øgede indtaegter i Brentford ville sørge for også at haeve niveauet i FCM.

Pengenes betydning

»Penge er en faktor, når vi skal tage naeste skridt. Får vores ejer flere indtaegter, kan vi købe spillere på en hylde højere oppe, og dermed øges chancen for, at vi kan komme i et europaeisk gruppespil,« sagde Steinlein efter sejren over FC København.

Der er lodtraekni­ng til Champions League mandag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark