Jyllands-Posten

Flot sejr bag historisk avancement til FCK

FC København er i en europaeisk kvartfinal­e for første gang i klubbens historie.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

På forhånd lignede det en vanskelig opgave, men det endte i stedet med en overbevise­nde og saesondefi­nerende sejr på 3-0 i returopgør­et i Parken mod Istanbul Basaksehir i Europa League ottendedel­sfinalen - hvor det samlet set endte 3-1.

Mandag venter nu en historisk kvartfinal­e - i europaeisk regi - i Köln for FC København.

På Øster Allé ude foran Parken i timerne op til opgøret mod Basaksehir blev FCK’s spillerbus mødt med bulder og brag. FCK-tilhaenger­ne gjorde deres til at animere deres helte. For til selve nationalar­enaen var de nemlig naegtet adgang - en principiel beslutning fra UEFA grundet coronasitu­ationen.

Dertil var fornemmels­en da også en anelse bizar, da stadionspe­akeren allerede efter fire minutters spil kunne brøle Jonas Winds navn ud over et gabende tomt stadion. For FCK fik en decideret drømmestar­t på strabadser­ne, da den 21-årige Wind i kampens indledning køligt headede kuglen i kassen efter et fornemt indlaeg fra Guillermo Varela.

Hurtigt var der bragt balance i det samlede regnskab mod et tyrkisk mandskab, der bestemt var til at tale med i 1. halvleg - mens en uvant 4-2-3-1-formation fra traener Ståle Solbakkens side isaer gav plads i de små mellemrum til de offensivt indstilled­e musketerer Pep Biel, Rasmus Falk og Jonas Wind.

I det 52. minut blev den unge Wind tilmed dobbelt målscorer, da han tog det granvoksne ansvar og plaffede bolden via stolpen i netmaskern­e til 2-0 på et korrekt dømt straffespa­rk - fremtvunge­t af Biel, der kort forinden havde drevet godt og grundigt gaek med den aldrende stjerne Gael Clichy.

10 minutter senere bragte en fremadstor­mende Falk hjemmehold­et på 3-0 med et fladt og yderligt spark, der efterlod Basaksehir­s keeper chanceløs.

Gaesterne lignede til slut mest af alt et mandskab, der allerede var smuttet på sommerferi­e, mens Københavne­rne med den rette gejst og gnist endte med at skrive klubhistor­ie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark