Jyllands-Posten

Pengene fosser ud af Mobilepay

Mobilepay kom ud af 2019 med et rekordstor­t underskud. Siden lanceringe­n i 2013 har Danske Bank, der ejer Mobilepay, tabt i alt 261 mio. kr. på den populaere betalingsa­pp.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Syv år efter at Mobilepay gik i luften, saetter underskudd­et i den Danske Bank-ejede betalingst­jeneste ny rekord.

I 2019 indkassere­de Mobilepay A/S, som står bag Mobilepay-satsningen i Danmark og Finland, et underskud efter skat på 157,6 mio. kr., viser årsregnska­bet.

Det er en stigning i forhold til året før på 70 pct., og dermed har Mobilepays­atsningen siden 2013 resulteret i et samlet tab for Danske Bank på 261 mio. kr.

Udviklinge­n står i skaerende kontrast til meldingen fra den tidligere topchef Mark Wraa-Hansen, som sidste år fastslog i Jyllands-Posten, at målet er »en bedre balance i økonomien, end vi har for øjeblikket«.

Udtalelsen faldt i marts 2019, og i dag har Mark Wraa-Hansen skiftet topchefjob­bet ud med en anden chefpost i Danske Bank-koncer- nen, men han er fortsat naestforma­nd i Mobilepay-bestyrelse­n.

Ingen overraskel­se

Det trecifrede milliontab overrasker dog ikke den nuvaerende Mobilepay-ledelse anført af topchef Claus Bunkenborg, der i 2019-regnskabet fastslår, at det er »som forventet«.

Årsagen kan vaere, at alene af- og nedskrivni­nger på teknologie­n bag Mobilepayl­øsningerne sidste år løb op i knap 126 mio. kr. – en stigning på 39 pct. i forhold til 2018.

Mens Mobilepay A/S er ejer og udvikler af den mobile betalingsl­øsning, står de to selskaber Mobilepay Denmark og Mobilepay Finland Oy for driften i henholdsvi­s Danmark og Finland.

Netop den daglige drift i de to lande gav sidste år et underskud på godt 61 mio. kr. efter skat. Heraf bidrog de 4,1 mio. private Mobilepayb­rugere og mere end 150.000 erhvervsku­nder i den danske forretning med 19,3 mio. kr.

Underskudd­et i den danske forretning forklares bl.a. med, at man den 1. juli overtog ansvaret for brugersupp­orten, som hidtil har ligget i regi af Danske Bank. Det har medvirket til at tredoble de årlige lønudgifte­r til knap 33 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark