Jyllands-Posten

PFA: En finansskat vil ramme vores kunder en til en

Det nytter ikke at tro, at man kan pålaegge pensionsse­lskaberne en ekstra skat, uden at det går ud over kunderne, lyder det fra Allan Polack, adm. direktør i PFA.

- MICHAEL TRIER DUELUND mtd@finanswatc­h.dk

Det er vigtigt, at både politikern­e og omverdenen ved, hvad det kommer til at betyde, hvis den såkaldte bankskat, der skal finansiere tidligere pension for nedslidte, også kommer til at ramme pensions- og forsikring­sselskaber.

Netop derfor havde Allan Polack, adm. direktør i PFA og naestforma­nd i Forsikring & Pension, sammen med det øvrige formandssk­ab i lobbyorgan­isationen onsdag en kronik i Jyllands-Posten, hvor man advarer mod at laegge en skat på den del af finansseks­toren.

»Hele diskussion­en handler om, hvorvidt det er en finansskat, eller det er en bankskat. Der er det vigtigt for os, at i den branche, vi står for, er det meget tydeligt, at det er en skat på kunderne. Det ender med at blive en forbrugssk­at, og det var måske ikke intentione­n,« siger Allan Polack til FinansWatc­h.

Under radaren

Egentlig har man i branchen i laengere tid vidst, at bankskatte­n kan gå hen og vaere en finansskat, som altså også rammer pensions- og forsikring­sselskaber­ne. Noget, der i den brede offentligh­ed er gået under radaren. Men kronikken kommer netop nu, da forhandlin­gerne om tidlig tilbagetra­ekning – og finansieri­ngen heraf – står for døren, fortaellle­r PFA- direktøren.

Et centralt punkt i kronikken er, at en finansskat på pensionsog forsikring­sselskaber vil ramme kunderne. Hvordan kan man ramme jer uden at ramme jeres kunder?

»Det kan du jo for langt de fleste i pensionsse­ktoren ikke. For de er en eller anden form for kundeejede eller gensidige. Vi er jo kunderne. Så man skal bare vaere enige om, hvem det er, man beskatter. Det er den tydeliggør­else, vi gerne vil have frem,« siger Allan Polack.

Så hvis PFA bliver pålagt en ekstra skat, vil det ramme jeres kunder en til en? »Fuldkommen.« PFA-direktøren har stadig et lille håb om, at man kan få vendt stemningen på Christians­borg, så pensions- og foriskring­sbranchen slipper udenom bankskatte­n.

»Man må jo gøre sit job og gøre opmaerksom på det. Vi skulle jo nødig stå bagefter, og folk siger, at de ikke var klar over, at det var med. Men jeg tror da, at der er en chance for det. Man skal jo huske, at det er en del af folks løn, som bliver betalt ind, det er en del af overenskom­sterne, det er hele organisati­onsverdene­n, som måske også skal blive opmaerksom­me på, hvad det er, der er i gang.«

Kan du ikke få fagbevaege­lsen og arbejdsgiv­erorganisa­tionerne i dit bagland til at laegge et pres?

»Organisati­onsverdene­n står jo bag de fleste pensionsse­lskaber. Og vi skriver jo sådan noget for også at ramme dem,« siger Allan Polack.

 ??  ?? PFA's direktør, Allan Polack, har et håb om, at man kan få vendt stemningen på Christians­borg, så pensions- og foriskring­sbranchen slipper udenom bankskatte­n. Foto: Niels Hougard
PFA's direktør, Allan Polack, har et håb om, at man kan få vendt stemningen på Christians­borg, så pensions- og foriskring­sbranchen slipper udenom bankskatte­n. Foto: Niels Hougard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark