Jyllands-Posten

Potentiale

-

siske marked med salg ind over graensen. Men der er masser af hjaelp at hente, både hos lokale partnere og organisati­oner som DI og den danske udenrigstj­eneste i Kina.

For eksempel arrangerer Jesper Halle og hans kolleger i Shanghai livesendin­ger, hvor en raekke danske produkter i samme runde bliver fremhaevet på de store platforme som Tmall og Pinduoduo.

Seneste streamings­ession, hvor der også var indlagt besøg hos danske butikker i Shanghai, tiltrak 350.000 seere.

»Det var en ret stor succes. Vi kan lave en faelles platform, hvor måske 10 forskellig­e danske brands kan få noget eksponerin­g. Det er svaert for dem alene at få den slags eksponerin­g, men det kan man få ved at gå sammen,« siger Jesper Halle.

Barrierern­e

Det er selvsagt nemmere at saelge ind over graensen til Kina end at skulle rykke ind, etablere sig og have tilladelse til at drive forretning på kinesisk grund.

Men for mindre virksomhed­er er der stadig en del arbejde, ikke mindst med logistikke­n og med markedsfør­ingen.

Derfor er rådet fra handelsche­fen, at man altid finder en dygtig kinesisk partner til at hjaelpe med ”fodarbejde­t”.

»Det bliver nogle gange undervurde­ret. Vi kan se, at de danske virksomhed­er, som klarer sig godt, typisk arbejder sammen med en dygtig kinesisk distributø­r, som også kan drive trafik ind til produktern­e. En mindre dansk virksomhed har sjaeldent de muskler, der skal til,« siger Jesper Halle.

Og så handler det ellers om at se det som en investerin­g, der kraever hårdt arbejde for at lykkes.

»Jeg har vaeret her i 14 år og set mange danske virksomhed­er komme og gå. Man kan ikke køre det her marked med venstre hånd, men skal vaere klar på at bruge en masse krudt på det,« siger Jesper Halle.

 ??  ?? Den danske butikskaed­e Helsemin er trods sin lille størrelse gået ind på det kinesiske marked ved at saelge online ind over graensen. Så kan man nå millioner af kunder, forklarer direktør Samantha Herdelius. Foto: Stine Bidstrup
Den danske butikskaed­e Helsemin er trods sin lille størrelse gået ind på det kinesiske marked ved at saelge online ind over graensen. Så kan man nå millioner af kunder, forklarer direktør Samantha Herdelius. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark