Jyllands-Posten

Danskerne bør ikke betale for sydeuropae­erne

Kan det vaere rigtigt, at danskere skal betale regningen, fordi sydeuropae­erne holder siesta?

- PERNILLE VERMUND formand for Nye Borgerlige finans@finans.dk

»Jeg bliver helt rystet over tanken om, at man sidder og jonglerer med europaeern­es skattekron­er på den måde helt ublu. Det er jo fuldstaend­ig gak. De penge, som vi har mulighed for at prioritere anderledes, skal gå til vores velfaerdss­amfund og ikke til et endnu større EUbudget.«

Det var, hvad statsminis­ter Mette Frederikse­n lovede danskerne den 16. oktober 2019, da hun i JyllandsPo­sten totalt afviste at bruge flere penge på bureaukrat­iet i Bruxelles.

Meldingen glaedede mig, men forleden løb statsminis­teren på sørgelig vis fra sit løfte. Hun sagde nemlig på et EU-topmøde ja til at tage endnu flere af danskernes penge og sende dem til EU.

Derfor står Danmarks i forvejen høje milliardbi­drag til EU til at stige med hele 23 pct.

Det var gak i 2019, og det er også gak i 2020. Jeg ser det faktisk som et stort demokratis­k problem, at politikern­e kan foraere de penge vaek, som danskerne har betalt i skat, i forventnin­g om at de ville gå til sygehuse, skoler, aeldreplej­e, politi osv. i Danmark til gavn for danskerne.

Det er både urimeligt og usolidaris­k, at danskerne økonomisk skal understøtt­e sydeuropae­iske lande, der i årtier har ført en uansvarlig økonomisk politik.

Der er absolut ingen logik i, at danskerne skal betale mere, når vi i forvejen er dem, der slider hårdest i det og betaler den højeste skat.

I Sydeuropa arbejder man gennemsnit­ligt faerre timer end i Danmark, man har en gennemsnit­ligt lavere pensionsal­der end i Danmark, kvindernes deltagelse på arbejdsmar­keder er lavere i Sydeuropa end i Danmark, og i Sydeuropa finansiere­r man velfaerd med lån og kører med store underskud.

Der er ingen som helst rimelighed i, at danskerne skal arbejde endnu mere for at betale til sydeuropae­erne. Det er pligtforsø­mmelse af vaerste grad, når et stort flertal i Folketinge­t vil stemme ja til statsminis­terens gakgak-aftale til efteråret.

For danske politikere er valgt til at varetage danskernes interesser. Det gør man ikke, når man giver EU større magt over danskerne og sender endnu flere af vores penge ud af landet. Det er dybt uacceptabe­lt, og derfor kommer vi i Nye Borgerlige til at stemme nej.

Jeg lover, at vi kommer til at forsøge at få aftalen sendt til folkeafste­mning. For den giver EU-Kommission­en mere magt. Den giver EU mulighed for i fremtiden at opkraeve sine egne skatter. Og den giver EU lov til at udstede obligation­er, som forpligter alle landene til at daekke gaelden ind for hinanden.

Det er ikke det, danskerne stemte ja til i 1972. Og det er heller ikke noget, danskerne siden hen har stemt ja til.

Det er faktisk så langt fra det EU, som politikern­e lovede danskerne, at danskerne selvfølgel­ig skal spørges om, hvorvidt de er enige i, at vi mange år frem skal bindes til en milliardre­gning.

Jeg ønsker ikke, at vi skal vaere traelle i en europaeisk føderation. Vi skal vaere frie borgere i vores eget dejlige land. Frihandel og samarbejde er godt, men EU er en stadig tungere klods om benet på vores frie, trygge og velstående samfund.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark