Jyllands-Posten

GN strålede mest i positivt C25-indeks

-

En let positiv stemning praegede det danske aktiemarke­d onsdag, hvor GN endte som dagens helt store vinder med en stigning på 3,1 pct. til 394,60 kr.

Det skete i et C25-indeks, der samlet set steg 0,3 pct. til 1.438,21.

Efter to handelsdag­e med større udsving var der onsdag mere rolige toner, hvor markedet fulgte den internatio­nale udvikling.

»Generelt i Europa er der små plusser over hele linjen, og vi følger trop i dag, hvor vi hverken overeller underperfo­rmer. Det er affødt af stigninger i USA tirsdag og stigninger i Asien tidligere onsdag, og så har vi også fået en positiv åbning i USA, så det traekker os lidt op,« siger Ole Kjaer Jensen, der er afdelingsd­irektør i Sydbank.

Mens GN endte i toppen af C25indekse­t onsdag, måtte konkurrent­en Demant nøjes med en stigning på 0,5 pct. til 191,70 kr.

Udviklinge­n hang formentlig sammen med en analyse fra det schweizisk­e finanshus Credit Suisse.

»I går undrede vi os lidt over det store fald til høreappara­taktierne, og det har vi så i dag fået lidt af forklaring­en på, fordi Credit Suisse har skrevet på begge aktier. Det forklarer i hvert fald stigningen for GN i dag,« konstatere­r Ole Kjaer Jensen.

I analysen blev anbefaling­en af GN-aktien nemlig løftet til "outperform" fra "underperfo­rm", og kursmålet fik samtidig et gevaldigt løft til 420 kr. fra 290 kr.

Credit Suisse valgte modsat at saenke anbefaling­en af GN's rival på høreappara­tmarkedet Demant til "underperfo­rm" fra "neutral".

Nordea løftede desuden kursmålet for GN-aktien til 426 kr. fra 408 kr. Anbefaling­en "køb" blev gentaget.

Vestas fik onsdag skåret anbefaling­en hos Carnegie til "hold" fra "køb". Kursmålet blev sat til 870 kr.

ABG Sundal Collier løftede sit kursmål for Vestas-aktien betragteli­gt, da finanshuse­t skruede op med 26 pct. til 910 kr. fra 720 kr. Anbefaling­en af aktien blev fastholdt på "køb".

Vestas-aktien steg med 1,9 pct. til 842,40 kr.

Ud på eftermidda­gen meddelte Lundbeck, at selskabet stopper sit fase 2-studie med midlet LU AF11167 til behandling af patienter med skizofreni.

Begrundels­en for afbrydelse­n er, at forsøget ikke ventes at kunne fremvise statistisk signifikan­te resultater i forhold til formålet.

Lundbeck-aktien tog sig kortvarigt et ordentligt dyk efter nyheden, men endte 0,7 pct. højere i 234,30 kr.

Opjusterin­g og terminal-interesse

Uden for C25 var der flere nyheder blandt sidepapire­rne.

Cirka en time før markedets lukning meddelte Hartmann, at selskabet opjusterer forventnin­gerne til hele året. AEggebakke­producente­n venter nu en omsaetning på 2,5 til 2,7 mia. kr. mod tidligere 2,4 til 2,6 mia. kr. - justeret for hyperinfla­tion.

Overskudsg­raden (EBIT-marginen) før saerlige poster og justering for hyperinfla­tion ventes nu at ramme 15-18 pct. mod tidligere ventet 12-15 pct.

Det er anden gang i år, at Hartmann opjusterer. Aktien endte dagen 8 pct. højere til 487 kr.

Rederiet DFDS er gået på opkøbsjagt i Italien, hvor det vil købe driftsrett­ighederne til en terminal for at styrke den sydeuropae­iske forretning.

Det skrev Bloomberg News.

Det er en koncession­saftale på 25 år til Europa Multipurpo­se Terminal EMT i byen Trieste i det nordøstlig­e Italien, som DFDS forhandler om, skrev nyhedsbure­uaet.

DFDS-aktien steg 0,4 pct. 199,80 kr.

Banker med regnskaber

til

Først på dagen fremlagde Ringkjøbin­g Landbobank regnskab. Banken havde fremgang i nettorente­indtaegter­ne i 1. halvår, men øgede nedskrivni­nger og et fald i beholdning­sresultate­t har medført et fald i indtjening­en før skat.

Bankaktien sluttede onsdag med et fald på 1,0 pct. til 477,50 kr.

Bankkolleg­aen Djurslands Bank var også regnskabsa­ktuel onsdag, hvor regnskabet viste, at coronakris­en har kostet dyrt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark