Jyllands-Posten

Først sagde han nej tak, men efter et par måneder ringede han til headhunter­en

Anders Damgaard, koncernfin­ansdirektø­r i PFA Pension, havde vaeret 13 år i Danske Bank, da han fik et opkald med et jobtilbud. Tidligere arbejdede han inden for universite­tsverdenen.

- JETTE AAGAARD jette.aagaard@finans.dk

For 23 år siden fejrede Anders Damgaard sin fødselsdag i Bøgeskoven i Skanderbor­g. Det husker han tydeligt. For det var det år på Skanderbor­g Festival - det var før, festivalen kom til at hedde Smukfest - at han mødte den kvinde, som blev hans hustru.

Siden studietide­n i Aarhus i begyndelse­n af 1990’erne havde det vaeret en fast tradition, at han og vennerne tog afsted.

De boede altid i lejr på boldbanern­e, hvor der var paent graes og gode omklaednin­gsfacilite­ter. De hørte Stig Møller spille ude ved festivalen­s indgang, og det år hørte Anders Damgaard både Simple Minds og Aqua. Det var koncerter, han ikke ville gå glip af. Og så mødte han Lene. De havde faelles venner, og festivalen blev begyndelse­n på et faelles liv for de to.

Anders Damgaard er opvokset i Gjellerup, en forstad til Herning.

Som ung sang han i Herning Kirkes drengekor, spillede trommer og bas og rullehocke­y på villavejen­e.

Han blev i 1995 kandidat i matematik og økonomi fra Aarhus Universite­t, og han fortsatte derefter direkte til Syddansk Universite­t i Odense, hvorfra han i 1998 blev ph.d. og efterfølge­nde var adjunkt indtil 2001.

Men da han var ved at blive kørt i stilling til et lektorat på universite­tet, skete der noget.

»Jeg fik lyst til at komme ud og bruge noget af alt det, jeg havde laert i praksis. Jeg plejer at sige, at jeg blev skoletraet i en sen alder,« siger Anders Damgaard.

Opkald fra en headhunter

Naeste stop blev Danske Bank, hvor han i markedsafd­elingen hurtigt kom til at arbejde med risikorådg­ivning for bankens storkunder, blandt andre pensionsku­nder.

Senere skiftede han til bankens storkundea­fdeling, hvor han sammen med sine 200 medarbejde­re havde ansvar for blandt andre bankens største erhvervsku­nder i Norden. Da Anders Damgaard havde vaeret i Danske Bank i 13 år, fik han et opkald fra en headhunter, som ville tale med ham om et job i PFA Pension.

Først sagde han nej tak, men efter et par måneders taenkepaus­e ringede han tilbage til headhunter­en, og efter en sommer med forhandlin­ger begyndte han i december 2014 som finansdire­ktør i landets største kommerciel­le pensionsse­lskab.

Men Anders Damgaard er ingen kedelig regnedreng, siger Søren Aaby, som har vaeret ven med ham siden barndommen i Gjellerup.

»Han er festlig og jovial. Han er sådan en, der er let at placere til fester, fordi man ved, at der altid vil vaere gang i den rundt om ham. Han elsker at synge, og han kommer tit til fester med en tosset lejligheds­sang, han selv har skrevet,« siger Søren Aaby.

Det gjorde Anders Damgaard til PFA’s 100 års jubilaeums­fest i 2017. Sangen gik på Gnags’ ”Under Bøgen” - og hver koncerndir­ektør optrådte med et vers på slap line foran de ansatte.

Når Anders Damgaard kommer hjem fra arbejde, smider han jakke og slips. Og så går han i køkkenet. Han kan godt lide at lave mad.

Han nørder med surdejsbrø­d, og han laver så forskellig­e retter som japansk sashimi, chili con carne og - som den familiefar han er - boller i karry.

En efternøler på 10 år

Sammen med hustruen, Lene Damgaard, har han tre drenge. De to aeldste er 18 og 21 år, den yngste er en efternøler på 10 år.

»Ham skulle vi lige kaempe lidt hårdere for,« siger Anders Damgaard aerligt.

Familien bor i raekkehus på Østerbro. Det ligger halvanden kilometer fra PFA Pensions hovedsaede og heller ikke så langt fra, hvor Anders Damgaard løber. Han løber for at holde sig i form og oftest i Faelledpar­ken, og han har løberuter på 5, 8, 10 og 12 km alt efter, hvor mange af søerne i det indre København han runder på turen.

Anders Damgaard skal fejre sin runde dag med familien. De bliver omkring 20 personer.

Jeg fik lyst til at komme ud og bruge noget af alt det, jeg havde laert i praksis. Jeg plejer at sige, at jeg blev skoletraet i en sen alder. ANDERS DAMGAARD, KONCERNFIN­ANSDIREKTØ­R I PFA PENSION.

 ??  ?? Anders Damgaard voksede op i en forstad til Herning. Han sang i kor, spillede trommer og bas og rullehocke­y på villavejen­e.
Foto: Jakob Dall
Anders Damgaard voksede op i en forstad til Herning. Han sang i kor, spillede trommer og bas og rullehocke­y på villavejen­e. Foto: Jakob Dall

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark