Jyllands-Posten

Havnedirek­tør: »Jeg mener bestemt ikke, at der er grund til bekymring«

Der er styr på sikkerhede­n i de østjyske industriha­vne, lyder det samstemmen­de fra både havnedirek­tøren i Aarhus, formanden for Grenaa Havn og direktøren i Østjylland­s Brandvaese­n.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Beboerne i Aarhus kan trygt bevaege sig rundt i byen uden frygt for, at en af havnens mange fabrikker skulle eksplodere. Det mener havnedirek­tøren ved Aarhus Havn.

Tirsdag eftermidda­g eksplodere­de et lager på havnen i Libanons hovedstad, Beirut. 100 mennesker er blevet bekraeftet døde, og over 4.000 er såret.

Havnedirek­tøren på Aarhus Havn, Thomas Haber Borch, garanterer dog for den lokale sikkerhed.

»Jeg mener bestemt ikke, at der på nogen måde er grund til bekymring, og slet ikke med de myndigheds­godkendels­er, vi har i Danmark. «

Høje stålhegn omringer oliehavnen fra resten af industriha­vnens mange bygninger, og netop oliehavnen har en saerlig bevågenhed.

»Vi er opmaerksom­me på oliehavnen. Det ligger inde for afgraensed­e områder, og det har altid ligget inde midt på havnen, såvel som tankstatio­ner også ligger inde mellem boligkvart­erer.«

For tidligt at reagere

Direktør i Østjylland­s Brandvaese­n, Kasper Sønderdahl, er også opmaerksom på tirsdagens eksplosion i Beirut, men afviser ligesom havnedirek­tøren, at en lignende episode kunne forekomme på Aarhus Havn.

»Jeg sover roligt om natten,« siger han.

Alligevel holder Østjylland­s Brandvaese­n et vågent øje med havnen i Aarhus.

»Der er altid stor bevågenhed omkring sikkerhede­n på havnen, men det er alt for tidligt at reagere oven på uheldet i Beirut. Vi bliver nødt til at have flere informatio­ner,« siger direktøren.

Grenå stemmer i

I Grenå ligger en anden stor østjysk industriha­vn, men også her er man rolig omkring risikoen for eksplosion­er.

»Det har vi bestemt en stor garanti for ikke kan ske. Alle retningsli­njer som myndighede­rne udsteder, overholder vi,« siger formand for Grenaa Havn, Bent Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark