Jyllands-Posten

Mand fra København faengslet for drab på aarhusians­k rapper

En 40-årig mand er varetaegts­faengslet for drab i Aarhus. I et grundlovsf­orhør onsdag naegtede han sig skyldig.

-

En 40-årig mand fra København blev onsdag eftermidda­g i et grundlovsf­orhør ved Retten i Aarhus varetaegts­faengslet i fire uger.

Han sigtes for at have draebt en 25-årig mand ved travbanen i Aarhus den 22. juli. Den 40-årige naegter sig skyldig og overvejer, om han vil kaere kendelsen om varetaegts­faengsling til Vestre Landsret.

Det oplyser Østjylland­s Politi på Twitter. Politiet mener, at drabet på Abukar Hassan Ali, der også var kendt som rapperen Shmur, skyldtes en større handel om hash.

Han blev skudt på en parkerings­plads naer Jydsk Vaeddeløbs­bane

ved 19-tiden 22. juli.

Virkede beklemte

Forbrydels­en kan kaedes sammen til en handel med 36 kilo hash til en vaerdi af 1,6 millioner, oplyser politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard.

»Efterforsk­ningen peger i stigende grad på, at motivet til drabet skal findes i en narkohande­l mellem to persongrup­per,« siger han i en pressemedd­elelse.

Betjentene har fortsat et stort opklarings­arbejde foran sig, lyder det efter anholdelse­n af den københavns­ke mand.

»Et arbejde, som vi forventer vil afdaekke yderligere personer med en rolle i sagen,« siger politiinsp­ektøren.

Tirsdag blev to maend i 40’erne varetaegts­faengslet for at have medvirket til salget af hashen. De sigtes ikke for drabet.

Maendene virkede beklemte ved situatione­n ved tirsdagens retsmøde. De er tilsynelad­ende bange, rapportere­de Århus Stiftstide­nde. De to kunne ligne mellemlede­re i en almindelig dansk virksomhed, tilføjede mediet.

Politiinsp­ektør Michael Kjeldgaard ønsker onsdag ikke over for Ritzau at komme ind på den rolle, som offeret tilsynelad­ende har spillet i hashhandle­n.

»Vi arbejder med forskellig­e teorier,« siger han.

Blot ni timer efter drabet ved travbanen blev en mand fra rockermilj­øet stukket ihjel i Brabrand. De to forbrydels­er kan dog ikke knyttes sammen.

»Der er god fremdrift i efterforsk­ningen, og vi er blevet yderligere bestyrket i opfattelse­n af, at de to sager ikke har noget med hinanden at gøre,« siger Kjeldgaard.

I sagen fra Brabrand er der ikke sket anholdelse­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark