Jyllands-Posten

Somalisk netvaerk minder om coronaråd

Aarhusomal­i mødes med somaliske foreninger i bestraebel­serne på at mindske coronasmit­ten.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Husk at spritte af. Husk at holde afstand. Husk at blive hjemme, hvis du føler dig syg.

Disse coronaråd gør den somaliske paraplyorg­anisation Aarhusomal­i, der repraesent­erer 13 somaliske foreninger i Aarhus, nu en indsats for at få udbredt.

»Vi holder møder med foreninger med somalisk baggrund i dag og i aften og prøver at informere de lokale foreninger om, at de skal sprede budskabet om, at man holder afstand, og at man prøver at passe på hinanden. At man vasker haender, at man skal have masker på, hvis man går i basaren, og at man skal blive hjemme, hvis man har mistanke om, at man er syg,« fortaeller talsmand Abdirahman M. Iidle, der onsdag eftermidda­g også mødtes med borgmester Jacob Bundsgaard (S) på vegne af Aahussomal­i.

»Det er vigtigt at vi gør noget nu. Der er derfor også godt, at AarhuSomal­i er behjaelpel­ig med at kommuniker­e de gode råd om god håndhygiej­ne og god afstand samt er med til at opspore smitte, så vi kan begraense smitten,« lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemedd­else efter mødet.

I samme meddelelse understreg­ede talmaenden­de også, at de tager et medansvar for, at aarhusiane­re med somalisk baggrund får den nødvendige informatio­n, og at aktivitern­e i de somaliske foreninger neddrosles.

Mødet kom i stand efter det tirsdag viste sig, at 61 af de i alt 78 nye coronatilf­aelde i Aarhus havde ramt personer med somalisk baggrund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark