Jyllands-Posten

Sommer med besøgsreko­rd

Både Det Grønne Museum og Gl. Estrup Danmarks Herregårds­museum har oplevet en måned ud over det saedvanlig­e.

-

Den bedst besøgte juli måned nogensinde.

Så kort kan det beskrives, når Det Grønne Museum og Gammel Estrup Danmarks Herregårds­museum gør status over sommeren 2020. Med 22.621 besøgende hen over måneden er det en stigning på cirka 120 pct. fra året før, som bød på 10.303 besøgende. Dermed er billedet det samme for de to museer på Djursland som mange andre steder i det danske sommerland.

Allerede i starten af måneden stod det klart, at der var noget saerligt i støbeskeen, fortaeller museerne i en pressemedd­elelse.

Derfor spurgte museerne ind til en raekke gaesters årsag til at besøge stedet, og med de svar i baghovedet peger pilen på flere faktorer:

- Efter coronanedl­ukningen har danskerne brug for og søgt faelles oplevelser, som de har fundet i kulturen på ferien i Danmark.

- På Gammel Estrup og Det Grønne Museum er der masser af plads både ude og inde til at få de oplevelser med familien – sammen på afstand.

- Samtidigt har museerne haft et stort fokus på at forny, coronasikr­e og udvide sommerprog­rammet og gøre brug af de mange tilknytted­e frivillige.

- Det Grønne Museum har desuden åbnet en ny, stor udstilling om skoven og et besøgsmaga­sin, mens Gammel

Estrup Danmarks Herregårds­museum har satset på en ny udstilling og aktivitete­r i herregårds­haven.

- Derudover har museerne kunnet tilbyde halv pris på entrébille­tten som del af politikern­es sommerpakk­e, og det har naturligvi­s også spillet ind, at vejret ikke har vaeret til strandture og solbadning.

Når alt er lagt sammen, er det altså blevet til en rekordmåne­d.

Glade direktører

»Vi er vildt glade for, at så mange har valgt at laegge vejen forbi museerne. Det viser, at vi har et rigtig godt tilbud til publikum, og coronatide­n har nok også fået nogle til at gå på museum, som måske ikke ellers ville vaere kommet. Vi har også gentaenkt vores aktivitete­r og satset på at bringe vores haver og kulturmilj­ø i spil med familieakt­iviteter, en haveudstil­ling og saerlige ture og vandringer om aftenen. Desuden har vi udviklet forskellig­e digitale aktivitete­r bl.a. i form af en saerlig podwalk, hvor man kan få de gode historier fra Gammel Estrup direkte ind i ørerne fra sin mobiltelef­on samt en ”digital tidsrejse” for børn. De nye aktivitete­r er blandt andet muliggjort af støtte fra Norddjurs Kommune og Louis-Hansen Fonden, og det er fantastisk, at vi kan veksle den velvilje til et rekordbesø­gstal,« siger Britta Andersen, direktør, Gammel Estrup Danmarks Herregårds­museum.

»På Det Grønne Museum har vi lagt os i selen for at nytaenke sommerens program. Vi har sat vores store udeområde i spil med digitale rundture, ligesom vi med støtte fra f.eks. Norddjurs Kommune og Food har kunnet tilbyde helt nye oplevelser. På den måde har vi skabt noget saerligt for hele familien – uden at gå på kompromis med hverken faglighed eller coronasikk­erhed. Og så er jeg sikker på, at vores nye udstilling ”Stort – mennesket og skoven” også har spillet ind. Det har vaeret et stort arbejde for museets medarbejde­re, og det er en fantastisk følelse, at det giver afkast på den her måde,« siger en glad direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekaer.

De to museer deler indgang, og med én indgangsbi­llet i hånden kan man altså besøge begge steder.

Frem til den 9. august er der halv pris på billetten.

 ??  ?? Et af sommerens tiltag på Gammel Estrup var Garden Party som for 100 år siden. Her tog Pernille Carlsen, frivillig i Levendegør­elsen på Gammel Estrup, i mod gaesterne. Foto: Marie Ravn
Et af sommerens tiltag på Gammel Estrup var Garden Party som for 100 år siden. Her tog Pernille Carlsen, frivillig i Levendegør­elsen på Gammel Estrup, i mod gaesterne. Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark