Jyllands-Posten

»Der er en løsning på vej« til folk med sløvt internet

- JACOB HAISLUND jacob.haislund@jp.dk

har affødt bred kritik, at regeringen ikke vil videreføre bredbåndsp­uljen, der siden 2016 har ydet tilskud til udbredelse af hurtigt internet i saerligt de danske landdistri­kter. I 2020 er puljen på 98,5 mio. kr.

I et skriftligt svar, som ved en fejl ikke blev bragt sammen med en artikel om bredbåndsp­uljen tirsdag i Jyllands-Posten, påpeger klima-, energi- og forsynings­minister Dan Jørgensen, at »coronakris­en har sat sit tydelige praeg på økonomien i Danmark«.

»Det kraever hårde politiske prioriteri­nger, og derfor er der ikke blevet plads til en forlaengel­se af bredbåndsp­uljen i regeringen­s udspil til finanslove­n,« udtaler han.

»De seneste tal viser, at der for tiden sker en massiv privat udbygning af hurtigt bredbånd. Den udvikling vil vi gerne se an, inden vi beslutter, hvorvidt vi skal lave nye tiltag for at få daekket de yderste egne af landet. Regeringen har intet ønske om, at dele af landet skulle blive haegtet af den digitale udvikling.«

I 2018 vedtog et bredt flertal i Folketinge­t en national målsaetnin­g om, at alle boliger og virksomhed­er i Danmark skal have adgang til hurtigt og stabilt internet ved udgangen af 2020. Energistyr­elsen har betegnet bredbåndsp­uljen som »et nyttigt redskab« i den forbindels­e. Dan Jørgensen konstatere­r, at »den nationale målsaetnin­g er stadig gaeldende«.

»Men i forbindels­e med målsaetnin­gens udløb i 2020 vil vi laegge op til en drøftelse med forligspar­terne om en håndtering af målsaetnin­gen,« udtaler Dan Jørgensen og adresserer de borgere, som kan gå glip af støtte fra bredbåndsp­uljen fremover:

»Jeg vil sige til dem, at der er en løsning på vej. Vores nyeste fremskrivn­ing viser, at markedets udrulning selv vil sørge for, at der kun vil vaere ca. 1 pct. tilbage i midten af 2020’erne, som ikke har adgang til det hurtige net. Herefter må vi se på, hvordan vi kan hjaelpe de allersidst­e adresser på vej.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark