Jyllands-Posten

Har Ellemann smidt alle idealer over bord?

-

I et interview med Avisen Danmark 20/8 ( https://avisendanm­ark.dk/artikel/ellemann-jeg-harskabt-tvivl-om-vores-udlaending­epolitik) fortaeller Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at han som soldat i Bosnien kom så taet på krigens raedsler, at han fik en dyb forståelse for mennesker på flugt.

Men nu, hvor Ellemann er blevet formand for Venstre, har han åbenbart brug for at positioner­e sig som udlaending­epolitisk superstram­mer. Man skulle jo nødigt fremstå som humanist, for den slags slapsvanse er der ikke plads til i dansk politik anno 2020. Så Ellemann skynder sig at forklare, at han tidligere – inden han modtog den store åbenbaring, at Pia Kjaersgaar­d altid har haft ret – var belastet af det, som han selv kalder for »den misforståe­de godhed«.

Men nu er det slut med al den blødsødenh­ed, må man forstå. Forsvinden­de få skal lukkes ind i vores land og true vores kultur og økonomi, flere skal »strittes ud«, og børnene skal sågar tilbage på

Sjaelsmark. Det virker naesten, som om Ellemann har brugt anabole steroider, for det er godt nok nogle overdimens­ionerede muskler, han pludselig fremviser, men stik imod intentione­n får den forcerede slagkraft ham til at fremstå ualmindeli­g svag.

Ellemann-Jensen kunne som ny formand for Venstre have aendret retningen og korrigeret kursen for den nationalis­tiske og fremmedfje­ndske strøm, men han mangler åbenlyst både mod og visioner, så i stedet for selv at traede i karakter staevner han ud med Inger Støjberg som reel rorgaenger.

Kapitulati­onen er total, og Ellemanns udlaending­epolitiske udmeldinge­r vidner om endnu en politisk vindbøjtel, der har smidt alle idealer over bord. Det er sørgeligt, at Ellemann nu melder Venstre fuldtonet ind i den ydre højrefløjs og ikke mindst Mette Frederikse­ns selvtilstr­aekkelige puslingela­nd. Vi er et lille land. Med en stor ubarmhjert­ighed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark