Jyllands-Posten

Analytiker­e: AEndringer vil gøre A.P. Møller-Maersk mere strømlinet

Analytiker­e fra Sydbank og Alm. Brand ser på Maersks organisati­onsaendrin­g som positive for transports­elskabet.

- SIMON KJAER JENSEN simon.k.jensen@jp.dk

afslørede tirsdag en større organisati­onsaendrin­g, hvor rederiet Safmarine og speditions­firmaet Damco ophører som selvstaend­ige enheder og i stedet kommer til at indgå under Maersk-enheden.

Analytiker­e fra Alm. Brand og Sydbank ser de organisabe­sparelser, toriske aendringer som en fordel for selskabet, der bliver mere strømlinet i sin organisati­on, mens kunderne vil få en mere overskueli­g ”end-toend”-løsning.

»Der er fornuft i at laegge tingene sammen og udnytte Maersks skala på tvaers af hele organisati­onen, samtidig med at man som kunde jo kan se en sammenhaen­g på tvaers af produktern­e. Det giver god mening,« siger Maersk-analytiker fra Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Samme opfattelse har Michael Friis Jørgensen, der er Maersk-analytiker hos Alm. Brand.

»Maersk leder efter effektivis­eringsog omkostning­sMaersk og dette vil vaere med til at gøre selskabet mere strømlinet,« siger Michael Friis Jørgensen.

Organisati­onsaendrin­gerne er en del af en større plan om at øge indtjening­en og have mere forretning på landjorden.

Ifølge analytiker­ne skal man ikke regne med at se den store effekt på den korte bane, men på laengere sigt kan strømligni­ngen af selskabet vaere med til at komme naermere målene.

»Over tid skulle det gerne sikre, at Maersk kommer i mål med ambitioner­ne for indtjening­en og afkast på investeret kapital. Der er stadig et stykke vej endnu, men denne organisato­riske aendring skulle gerne betyde, at man kommer naermere de ambitioner. I sig selv er det sandsynlig­vis ikke hele løsningen, for det er et langt traek,« siger Maersk-analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Også Maersk-analytiker­en fra Alm. Brand forventer, at effekterne først ses på sigt, når omstruktur­eringen bliver en del af den større strategi.

»På den korte bane kommer det ikke til at have nogen voldsom betydning, men på den lange bane er det en nødvendigh­ed for at følge strategipl­anen om at vokse på landjorden,« siger Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark