Jyllands-Posten

Legendaris­k jazzklub har aflyst koncerter og fyret direktøren

-

Coronakris­e: Det historiske spillested Jazzhus Montmartre i København indstiller alle koncerter.

Beslutning­en traeder i kraft øjeblikkel­igt, oplyser jazzhuset i en pressemedd­elelse onsdag.

Samtidig er husets direktør og musikchef opsagt, husets timelønned­e tjenere, afviklere og lydteknike­re er sendt hjem, og lejemålet er opsagt.

På grund af et loft på 35 publikumme­r per koncert kan driften ikke fortsaette.

»Med 35 gaester ser det helt umuligt ud at køre driften uden at lave et underskud, hver gang vi åbner dørene,« siger administre­rende direktør for Jazzhus Montmartre Jonas Dyrved.

Støtte og finansieri­ng fra 2021 og frem er utilstraek­keligt til at overleve coronakris­en, fremgår det.

Det sker, på trods af at Københavns Kommune tidligere i år indstilled­e Jazzhus Montmartre til at blive et regionalt spillested med udsigt til støtte både fra stat og kommune.

Det ville have reddet klubben i coronakris­en og sikret spillested­et på den lange bane, men Statens Kunstfonds Projektstø­tteudvalg for Musik valgte at tilsidesae­tte indstillin­gen, oplyser bestyrelse­sformand for Jazzhus Montmartre Michael Christians­en.

Ikke nok støtte

Huset er en nonprofiti­nstitution og har behov for omkring 2,4 mio. kr. årligt i tilskud fra stat, kommune og fonde for at løbe rundt.

Selv om kommunen har bevilget sin part, er der ikke nok støtte fra staten.

Montmartre har årligt afholdt omkring 230 koncerter for over 12.000 publikumme­r og med mere end 600 udøvende musikere på scenen.

Jazzklubbe­n har rødder tilbage til 1959 og har afholdt tusindvis af koncerter. Stjerner som Roger Moore og Stevie Wonder har sat deres ben i den gamle klub.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark