Jyllands-Posten

Hvis man ikke har nok i slappe danske folkekomed­ier, så hjaelper tyskerne os

En meget sjaelden smutter fra det ellers glimrende Rabalder Bio-initiativ er en tysk blindgyde, som naesten glemmer sin kendte hovedperso­n.

- LASSIE KOMMER HJEM FREDERIK ASSCHENFEL­DT VANDRUP kultur@jp.dk

Lassie bliver genfilmati­seret som tysker i denne forceret umorsomme omgang familiekom­edie, som tager alt det vaerste fra vores egne ”Far til Fire”- og ”Min søsters børn”-serier og fusionerer det med de elskede og langtidsho­ldbare fortaellin­ger om collien Lassie.

Der er noget i mytologien om hunden med det store hjerte og den eminente stedsans, som godt kunne rime på lederhosen og jodlen i de sydtyske alper, men her er Lassie bare knyttet til drengen Frederik, som bor med sin gravid-arbejdsløs­e mor og faderen, der arbejder på den lokale greves glaspuster­i (jeps!). Før det hele ender i det rene stavnsbånd og middelalde­r, går greven rabundus, glaspuster­iet lukker, og Lassie bliver smidt på porten af den sure udlejer. Greven, der har fået sit barnebarn på tålt ophold, tager Lassie på en rejse så langt mod nord, at man naesten kan dufte de sønderjysk­e kageborde, men efter mødet med den moderne filmhistor­ies mest overtydeli­ge skurk, stikker Lassie af på det, der skulle vaere filmens store rejse hjem til Frederik.

Utilgiveli­gt kluntet

Instruktør­en har dog større fokus på at vise alt muligt andet end Lassies rejse, som kan koges ned til en skovslugt, en parkerings­plads og en flod. Han vil langt hellere vise Frederik og hans skolekomed­ie-familie – og det er dumt at bruge en masse tid med forceret tysk folkekomed­ie, når nu hund og

FAMILIEFIL­M

TYSKLAND, 2020 Instruktio­n: Hanno Olderdisse­n 1 time og 40 minutter Premiere d. 3. september

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark