Jyllands-Posten

Divisionsf­oreningen forventer ingen ny nedlukning

Mens Premier League forbereder sig på endnu en eventuel nedlukning i foråret, afviser Divisionsf­oreningen at lave klarere retningsli­njer i tilfaelde af en ny nedlukning.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Divisionsf­oreningen ønsker ikke at lave et fast regelsaet for, hvad der vil ske med Superligae­n med en eventuel ny nedlukning.

I England har Premier League nedsat en arbejdsgru­ppe, der torsdag skal fremsaette et forslag til klubberne om, hvad man gør, hvis fodbolden igen til foråret rammes af nedlukning. Her er klubbernes intention, at de kan fortsaette med at spille fodbold med de nuvaerende forudsaetn­inger, men flere forskellig­e scenarier skal diskuteres.

Det mest markante punkt på dagsordene­n er, at flertallet af klubberne forventes at stemme for, at hvis turneringe­n igen i år må lukkes, vil stillingen, som står på det pågaeldend­e tidspunkt, vaere gaeldende, hvis der er spillet mere end 50 pct. af kampene.

Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen, ser dog ingen grund til at forberede sig:

»Med det arbejde og de protokolle­r, vi har, har jeg svaert ved at forestille mig en situation, hvor vi ikke kan spille kampene – selv med en almindelig nedlukning.«

Frankrig og Belgien var to af de lande, der aflyste resten af turneringe­n i seneste saeson og lod det stående resultat gaelde. Her blev henholdsvi­s Paris Saint-Germain og Club Brügge kåret som mestre før tid.

Men Divisionsf­oreningens turnerings­chef, Peter Ebbesen, fortaeller, at der ikke vil blive brug for et ekspertpan­el i Danmark.

»Vi mener, at vi er daekket ind af vores turnerings­regler. Der er en force majeurepar­agraf i vores regler, og den mener vi, at vi er daekket ind under. Vi ønsker ikke at vaere specifikke på et hypotetisk grundlag ved at saette rettesnore for, hvis en given situation opstår.«

Også dansk håndbold måtte afslutte turneringe­n før tid, og efter et langt tovtraekke­ri endte håndbolden­s divisionsf­orening med at fastfryse stillingen.

Efter saesonen valgte håndbolden­s divisionsf­orening og håndboldkl­ubberne så at tilføje et ligareglem­ent, der ville forberede klubberne på en ny suspenderi­ng. Det føler fodbolden ikke behov for.

»Vi har protokolle­r fra marts og frem til nu, der modsvarer forskellig­e situatione­r og smittetryk i samfundet. Hvis vi så kommer i en situation, hvor turneringe­n ikke kan gennemføre­s inden for det gaeldende regelsaet, vil det vaere Divisionsf­oreningens bestyrelse, der har kompetence til at beslutte, hvad man så gør, og det vil som oftest blive videredele­geret til administra­tionen,« siger Claus Thomsen.

 ??  ?? Fodboldfan­s behøver ikke at vaere bekymrede for endnu et forår uden Superliga, spår Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen.
Foto: Jens Dresling/
Ritzau Scanpix
Fodboldfan­s behøver ikke at vaere bekymrede for endnu et forår uden Superliga, spår Divisionsf­oreningens direktør, Claus Thomsen. Foto: Jens Dresling/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark