Jyllands-Posten

Regeringen udskyder ejendomsvu­rderingern­e til 2021

Skattemini­ster Morten Bødskov orientered­e onsdag aften om den seneste status på de kommende ejendomsvu­rderinger.

- JESPER HØBERG LARS NIELSEN jesper.hoberg@finans.dk lars.nielsen@finans.dk

De nye ejendomsvu­rderinger bliver forsinket indtil sommeren 2021. Den besked gav skattemini­ster Morten Bødskov onsdag aften til de skattepoli­tiske ordførere, bekraefter flere af ordførerne over for Jyllands-Posten.

Udsendelse­n af nye ejendomsvu­rderinger skulle egentlig vaere begyndt i andet halvår af 2020, men projektet er ramt af alvorlige itprobleme­r, og derfor har regeringen måttet justere sin tidsplan.

Selv om ejendomsvu­rderingern­e udskydes til 2021, fastholder regeringen ifølge

DF’s skatteordf­ører Dennis Flydtkjaer, at en omfattende reform af boligskatt­eområdet skal traede i kraft i 2024.

Direktør fratrådt

I dag bliver boligejern­e stadig beskattet på baggrund af ejendomsvu­rderingern­e fra 2011 og 2012.

Vurderinge­rne blev sat i bero i 2013 efter voldsom kritik af området fra Rigsrevisi­onen, og siden har skattevaes­enet arbejdet på at udvikle et nyt system, der skal give mere retvisende ejendomsvu­rderinger.

Projektet er blevet forsinket adskillige gange, lige som økonomien er skredet. Mandag fratrådte Andreas Berggreen direktørpo­sten for Udviklings­og Forenkling­sstyrelsen, der har fået opgaven med at udvikle det nye vurderings­system.

Fratraedel­sen skete med øjeblikkel­ig virkning og blot to dage, inden skattemini­steren skulle orientere skatteordf­ørerne om nye forsinkels­er. Der fulgte ingen forklaring med på hans pludselige afsked.

Kostbar udskydelse

Udskydelse­n af de nye vurderinge­r er dyr for statskasse­n, fordi politikern­e har lovet at betale penge tilbage til de 715.000 boligejere, der har betalt ca. 13 mia. kr. for meget i skat på grund af tidligere års forkerte ejendomsvu­rderinger.

I og med at de stadig betaler skat på baggrund af vurderinge­rne fra 2011, vokser regningen år for år, og dertil kommer, at der hvert år løber renter på 6,2 pct. oveni. Indtil videre løber den regning alene op i 3,3 mia. kr., beregner regeringen.

Pengene kan først betales tilbage, når de nye og mere praecise ejendomsvu­rderinger foreligger, og skattemynd­ighederne dermed kan opgøre, hvor meget boligejern­e har til gode.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark