Jyllands-Posten

Nordea: Boligejern­e står foran prisdyk, men markedet vender naeste år

Dansk økonomi har ifølge Nordea klaret sig godt igennem coronakris­en, men boligejern­e kommer ikke til at se frem til et fortsat festfyrvae­rkeri.

- BENJAMIN W. CHRISTENSE­N benjamin.christense­n@finans.dk

Hvis man som boligejer går og drømmer om en gevinst frem mod årsskiftet, må man saette sin lid til, at Nordea tager fejl.

Storbanken forventer nemlig ikke stigninger, fremgår det af en ny prognose for dansk og nordisk økonomi.

»I vores nye prognose forventer vi, at boligprise­rne frem mod årsskiftet falder moderat tilbage, i takt med at udbuddet af boliger stiger igen,« skriver Nordea.

Ifølge Nordea vil det ske som en konsekvens af både de saedvanlig­e saesonudsv­ing, et opsparet behov hos saelgerne og som reaktion på det stigende antal arbejdsløs­e.

Samlet set vil det foreståend­e fald dog ikke få hele 2020 til at blive et dårligt år for boligejern­e, da det samlet forventes at blive et år med en gennemsnit­lig prisstigni­ng på 1,2 pct. i forhold til 2019.

Nordea påpeger da også, at netop det danske boligmarke­d indtil videre er kommet langt bedre igennem krisen end frygtet.

Antallet af solgte huse har siden midten af foråret ligget højere end de foregående år, hvilket har løftet salgsprise­rne.

Priserne er også blevet understøtt­et af faldende finansieri­ngsomkostn­inger.

En kort tilbagegan­g

Alt lagt sammen tyder meget derfor på, at der bliver tale om en kortvarig tilbagegan­g frem mod det nye år, hvor der igen ventes bedre tider for de nuvaerende boligejere.

»Ind i 2021 forventer vi, at prisstigni­ngerne igen vender tilbage til boligmarke­det understøtt­et af den ventede fremgang i beskaeftig­elsen. Stigningsp­otentialet vil dog blive holdt i ave af forventnin­ger om stigende boligrente­r navnlig mod slutningen af prognosepe­rioden,« skriver Nordea.

Storbanken er samlet set noget mere optimistis­k på vegne af boligejern­e end regeringen­s prognose for den danske økonomi, Økonomisk

 ??  ?? Der er fortsat penge at hente for boligejern­e, hvis man skal tro Nordea. Det kraever bare, at man ikke saelger i løbet af 2020. Foto: Arkiv
Der er fortsat penge at hente for boligejern­e, hvis man skal tro Nordea. Det kraever bare, at man ikke saelger i løbet af 2020. Foto: Arkiv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark