Jyllands-Posten

Den østjyske ledighed er det seneste halve år steget med 7.000

-

RAR – Det Regionale Arbejdsmar­kedsråd – kan i en ny opgørelse konstatere, at ledigheden er steget med 6.956 fuldtidspe­rsoner fra juli 2019 til juli 2020. Det svarer til en stigning på 41 pct. Fra juli 2019 til juli 2020 er ledigheden steget i alle østjyske kommuner, og alle a-kasser har haft stigende ledighed i perioden.

»De saerlige omstaendig­heder omkring covid-19 har i høj grad påvirket det østjyske arbejdsmar­ked. Saerligt i løbet af marts måned steg ledigheden markant, og selv om der de seneste måneder har vaeret et svagt fald i ledigheden, er der altså cirka 7.000 flere ledige østjyder end i marts måned,« siger formanden for Det Regionale

1

Arbejdsmar­kedsråd i Østjylland, Jakob Beck Wätjen.

Blandt de østjyske kommuner er ledigheden – relativt set – steget mest i Odder (52 pct.) og Favrskov (52 pct.), mens de mindste stigninger ses i Norddjurs (6 pct.) og Samsø (18 pct.).

Blandt a-kasserne er ledigheden – relativt set – steget mest inden for El-faget, Fødevarefo­rbundet og Metalarbej­dere. I alle tre a-kasser er antallet af ledige mere end fordoblet. I faktiske tal er ledigheden steget mest inden for 3F’s a-kasse (829), Akademiker­nes (764) og HK’s akasse (634).

»Sygdomssit­uationen – både herhjemme og i udlandet – betyder, at prognosern­e for den fremtidige udvikling er behaeftet med stor usikkerhed. Bag den aktuelle udvikling er der dog nogle strukturel­le udfordring­er – saerligt manglen på faglaert arbejdskra­ft – som bliver aktuelle, når der igen kommer stigende beskaeftig­else. Derfor fokuserer RAR på at øge brugen af de nye muligheder for efteruddan­nelse og opkvalific­ering, så ledige klaedes på med de kompetence­r, der efterspørg­es på arbejdsmar­kedet aktuelt og i de kommende år,« fortaeller RAR i en pressemedd­elelse

Ledighedsp­rocenterne for kommunerne i JP Aarhus’ daekningso­mråde er:

Aarhus: 6,9, Norddjurs: 4,1, Silkeborg: 4,0, Syddjurs: 3,9, Odder: 3,6, Favrskov: 3,2 og Samsø: 3,1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark