Jyllands-Posten

Gymnasiere­ktor: »Ventelist halvhjerte­t på den uddann

Gymnasiern­e blev anbefalet ikke at oprette venteliste­r før skolestart. Det har flere alligevel gjort, og det møder kritik fra de gymnasier, der har svaert ved at tiltraekke nok elever.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Populaere gymnasier i Aarhus får kritik for at gå enegang og optage elever fra venteliste.

Før de nye elever nåede at prøve kraefter med det gymnasium, de var blevet placeret på i første omgang, fik de mulighed for at skrive sig på venteliste på et af byens populaere gymnasier.

Det går udover de underansøg­te gymnasier som Viby Gymnasium og Aarhus Gymnasium, lyder kritikken.

»Venteliste­r gør, at mange af de elever, der har skrevet sig på en venteliste et andet sted, starter halvhjerte­t på den uddannelse, de har fået tildelt. Den nuvaerende skole får ikke en chance, fordi eleverne går og håber på muligheden for at kunne flytte,« siger Annette Lauridsen, der er direktør på Aarhus Gymnasium.

Regionsråd­et anbefalede i en henstillin­g i starten af året, at de aarhusians­ke gymnasier ikke oprettede venteliste­r eller flyttede elever, før de nye 1. g’ere havde nået at gå på deres tildelte gymnasium et par måneder og fået afsluttet deres grundforlø­b.

Den anbefaling har en del af gymnasiern­e dog valgt ikke at følge, og gymnasiern­e er ikke forpligtet til at følge anbefaling­en, fortaeller formand for regionsråd­et Anders Kühnau (A).

»Jeg synes, det er rigtig aergerligt. Vi har lavet den henstillin­g med henblik på at skabe noget ro omkring elevfordel­ingen, så eleverne bliver fordelt mere jaevnt i Aarhus, end det ellers har vaeret tilfaeldet. Når fordelings­udvalget vaelger ikke at følge henstillin­gen, kan jeg godt vaere bekymret for, om vi så får en fortsat skaev fordeling af eleverne i Aarhus.«

Medfører polariseri­ng

De aarhusians­ke gymnasier indgår i et udvalg, der er sat i verden for at fordele gymnasieog hf-elever.

I fordelinge­n var det saerligt Marselisbo­rg Gymnasium, Aarhus Katedralsk­ole og Aarhus Statsgymna­sium, der afgav elever, mens primaert Viby Gymnasium og Aarhus Gymnasium modtog elever.

Udvalget har lavet en afta

Det er aergerligt, at man ikke følger op på den politiske målsaetnin­g, regionen har for at sikre bedre elevsammen­saetning. LONE SANDHOLDT JACOBSEN, REKTOR PÅ VIBY GYMNASIUM

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark