Jyllands-Posten

Aftale om nyt sundhedshu­s

Laeger, arkitekter, entreprenø­rer, andet godtfolk og borgmester Uffe Jensen og kommunaldi­rektør Henning Haahr har skrevet under på aftalen om det nye sundhedshu­s i Odder, som altså nu er endegyldig­t godkendt af alle parter.

-

Tirsdag eftermidda­g var kuglepenne­n og vinglassen­e fremme i byrådssale­n på Odder Rådhus. Der blev nemlig skrevet under på aftalen om et nyt sundhedshu­s i Vitapark.

»Det er en historisk dag, og en der har vaeret laenge undervejs. Og nu står vi med et rigtig flot resultat, der viser vejen for, hvordan et moderne sundhedshu­s skal se ud, som et enigt byråd også har godkendt. Vi glaeder os rigtig meget til, at alle laegehusen­e og akut- og korttidsaf­snittet kan samles på én adresse og har dyb respekt for, at alle parter har vaeret med til at lave et godt forløb,« sagde borgmester Uffe Jensen i forbindels­e med underskriv­elsen.

Det oplyser Odder Kommune på sin hjemmeside. Også kommunaldi­rektør Henning Haahr kvitterede for en god proces.

»Undervejs udviklede der sig en stemning, hvor alle kunne sige, hvad de taenkte, og så blev der lyttet til det. Det har vaeret med til, at vi har fundet løsninger, som fungerer for alle de involvered­e parter – også selv om der har vaeret mange ting, der skulle gå op i en højere enhed,« sagde han.

Det nye sundhedshu­s bliver placeret øst for Vitapark og kommer til at bestå af tre ”laenger”, som man kommer ind i gennem en faelles hovedindga­ng. De tre laenger bliver bygget, så de tager hensyn til det omkringlig­gende landskab – den lille sø nord for byggeriet og friskolen mod øst. Byggeriet kommer til at indeholde laegehuse, traeningsf­aciliteter, café og venteområd­e og akut- og korttidsaf­snit. Byggeriet forventes at stå klart i efteråret 2022 og markerer dermed slutningen på en proces, der startede i december 2019, hvor Odder Kommune sendte opgaven med at bygge det nye sundhedshu­s i Vitapark i praekvalif­ikation.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark