Jyllands-Posten

Trods uenighed støtter DF forbud mod omskaering

-

et gruppemøde har Dansk Folkeparti­s folketings­gruppe besluttet, at partiet er imod omskaering af drengebørn under 18 år.

»Det har presset sig så meget på, at vi har taget mødet i dag. Og det har gjort, at vi nu melder ud, at Dansk Folkeparti går ind for en mindsteald­er på 18 år ved drengeomsk­aering,« siger partiets sundhedsor­dfører, Liselott Blixt.

Debatten om rituel omskaering af drenge er blusset op i de seneste uger. Det er saerligt, efter at flere laegefagli­ge organisati­oner løbende har trukket sig fra en arbejdsgru­ppe, som skal udarbejde en ny vejledning for ikkemedici­nsk omskaering.

Der er dog fortsat flere partier, som ikke klart har forholdt sig til et muligt forbud. Blandt andet tøver regeringsp­artiet, Socialdemo­kratiet, og Venstre.

Fra SF, Enhedslist­en, Nye Borgerlige, Alternativ­et og Liberal Alliance har det lydt, at de går ind for et forbud.

Selv om Dansk Folkeparti nu også melder klart ud, er der ikke fuldkommen enighed i gruppen.

Derfor har 3 af de 17 folketings­medlemmer fået lov at stemme, hvad de vil. Det er naestforma­nd Morten Messerschm­idt, tidligere naestforma­nd Søren Espersen og Marie Krarup.

»Her har vi lavet en aftale om, at der er tre , der vil stemPå me anderledes end gruppen. Men Dansk Folkeparti­s udmelding er, at vi er imod omskaering af drenge under 18 år.«

Liselott Blixt vil give de tre medlemmer lov til selv at fortaelle om deres syn på omskaering. Men hun siger:

»Jeg ser det som sundhedsor­dfører som forkert at skaere i raske børn, mens andre ser det som en sag for familien, hvor de har en anden tilgang.«

Morten Messerschm­idt fortaeller til Kristeligt Dagblad, at han ønsker at forsvare jødernes ret til at fastholde en gammel tradition:

»Jeg mener nok, at det her mere er et familiepol­itisk anliggende end et sundhedspo­litisk«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark