Jyllands-Posten

En tur på stranden med Døden

Nogen er nødt til at gøre noget, siger en advokat i Florida. I protest mod håndtering­en af coronaviru­ssen er han begyndt at patruljere solskinsst­atens strande klaedt ud som Døden.

- HEIDI PLOUGSGAAR­D Jyllands-Postens korrespond­ent CASPER DALHOFF Foto heidi.plougsgaar­d@jp.dk casper.dalhoff@jp.dk

En sen eftermidda­g i Santa Rosa Beach, da skyggerne er blevet lange, låser Daniel Uhlfelder døren til sit kontor, går ned til sin hvide Mercedes og begynder at klaede sig ud som Døden.

Det er ikke behageligt på en dag som denne med 32 graders varme og høj luftfugtig­hed. Men Uhlfelders mål er ikke at føle sig godt tilpas. Hans mål er at gøre folk utilpasse og taenke på risikoen for at dø af coronaviru­ssen.

»Jeg ville ikke kunne sove om natten, hvis jeg ikke gjorde noget,« siger Uhlfelder og saetter kurs mod en af Floridas hvide, pudderagti­ge sandstrand­e, som er blevet hans foretrukne jagtmarker.

Nogle finder det måske maerkvaerd­igt, at den 48-årige amerikaner prøver at få folk til at gå hjem fra stranden her en times kørsel øst for Pensacola

Som advokat har Uhlfelder kaempet mod forsøg på at privatiser­e kyststraek­ninger og lukke dem for den brede offentligh­ed. Men da Floridas guvernør, Ron DeSantis, midt i maj begyndte at genåbne delstatens økonomi, selv om smittetall­ene ikke var under kontrol, følte advokaten sig tvunget til at reagere.

USA havde på det tidspunkt registrere­t over 1 mio. smittede med covid-19 og 75.000 døde som følge af sygdommen. Det er nu steget til flere end 183.000 døde og over 6 mio. smittede. Heraf er 630.000 registrere­t smittede i Florida, som dermed ifølge tal fra Johns Hopkins Universite­t er den hårdest ramte delstat efter Californie­n og Texas.

Floridas mini-Trump

På den positive side er antallet af hospitalsi­ndlaeggels­er i Florida ikke stigende, men

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark