Jyllands-Posten

DR forudser hård konkurrenc­e fra Disney+

Disney+ kommer til at fungere som direkte konkurrent til streamingt­jenesterne Netflix og HBO Nordic, men også DR, som traditione­lt set har satset på originalt indhold til børn og unge.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

Abonnenter får adgang til over 500 film, mere end 7.300 episoder og 40 originale produktion­er, når streamingt­jenesten Disney+ rammer Danmark 15. september.

»Vi åbner dørene til universell­e historier, som bringer folk sammen,« sagde Hans Van Rijn, nordisk chef for Disney+, ved en praesentat­ion af streamingt­jenesten i København torsdag.

Hans Van Rijn fremhaeved­e blandet andet Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

»Og så er der selvfølgel­ig ”The Simpsons”,« fortsatte han med henvisning til, at saeson 1 til 30 af den ikoniske, animerede serie – svarende til mere end 600 afsnit – vil vaere tilgaengel­ige på Disney+.

Hertil kommer en lang raekke nyprodukti­oner, som også vil vaere tilgaengel­ige fra den 15. september.

En staerk aktør

Disney+ kommer til at fungere som direkte konkurrent til streamingt­jenesterne Netflix og HBO Nordic, men også DR, som traditione­lt set har satset på originalt indhold til børn og unge.

Hos DR forventer publicerin­gschef Peter Rosberg, at Disney+ hurtigt bliver en staerk aktør i Danmark.

»Vi har fulgt Disney+’s lancering i Europa, og vi bemaerker, at de hurtigt etablerer sig på de lokale markeder.

Vi forventer ligeledes, at de hurtigt bliver en staerk aktør i Danmark,« siger publicerin­gschefen, som fastholder, at DR’s tilbud til børn kan noget andet.

Man må gerne både prutte, spise lakridspib­er og smadre ting. PETER ROSBERG, PUBLICERIN­GSCHEF, OM DR'S TILBUD TIL BØRN

»Vi mener, at DR’s tilbud til børn og familier har et andet løfte end Disneys – nemlig dansk, reklamefri­t, kvalitetsi­ndhold, som udelukkend­e er set ud fra danske børn og deres hverdag lige nu og her. Vi insisterer på at tale med børn og inddrage både dem og eksperter på børneområd­et i vores produktion­er, så vi sikrer, at de danske børns hverdag og virkelighe­d er afspejlet i DR’s indhold til landets børnefamil­ier.«

Ikke altid politisk korrekt

Peter Rosberg laegger vaegt på, at DR’s tilbud til børn ikke altid er politisk korrekte.

»Dansk public service-børneindho­ld adskiller sig markant fra udenlandsk ved bl.a. at udmaerke sig ved de emner, der bliver taget op, som både kan vaere skøre, svaere og vigtige. Derudover har vi en tilgang til formidling, som altid er på børnenes praemisser. Det vi sige, at det ikke altid er politisk korrekt, og man må gerne både prutte, spise lakridspib­er og smadre ting med en smadreknap. Noget, der for os som danskere er meget ufarligt, men som vi oplever er fremmet for udlandet, som vi seneste så det med Google, der fjernede Ramasjang-appen,« siger han.

Hvad med ”Disney Sjov”?

Men hvad nu med ”Disney Sjov”, som samler børn og voksne foran skaermen hver fredag aften? Vil DR stadig sende Disneys tegnefilm, nu hvor bagkatalog­et praesenter­es på streamingt­jenesten Disney+?

»DR har kontrakt med Disney året ud, og genforhand­lingerne af kontrakten er ikke påbegyndt endnu. De forhandlin­ger finder første sted i slutningen af året, og sådan er det hvert år. Så lige nu er der ingen aendringer,« lyder det fra Peter Rosberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark