Jyllands-Posten

Klublogoer­ne er af den imponerend­e slags, men paene adresser gavner ikke den nye chef

Kasper Hjulmand får nok at se til, selv om han i den første tid som dansk landstraen­er er ”fredet” af corona.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Husker du fodboldher­rernes seneste landskamp?

Modstander? Spillested? Startopsti­lling? Resultat?

Du skal ikke vaere flov, hvis ovenståend­e spørgsmål hyler dig lidt ud af den.

Personligt måtte jeg også lige taenke mig om en ekstra gang, før Irland, Dublin, 1-1 og så videre dukkede frem fra tågerne.

Resultatet den 18. november 2019 skaffede Danmark med til EM, men knap 10 måneder senere står landsholde­t i en prekaer situation.

På den ene side er der absolut ikke sket noget som helst, fordi coronakris­en indtil nu har renset 2020 for landskampe og EM.

På den anden side er der sket en masse, fordi der har vaeret vagtskifte på chefposten; fordi den altoversky­ggende offensivpr­ofil har skiftet klub; og fordi flere spillere er fanget i kviksand hjemme i klubberne.

Med andre ord kan Kasper Hjulmand som ny landstraen­er glaede sig over at have fået foraeret ekstra ro i begyndelse­n, da ingen med god ret kan forlange mirakler efter det seneste halve års verdensomv­aeltning.

Omvendt må han vaere frustreret over at have forberedt sig på opgaven siden sommeren 2019 for så bare at få smadret alle planer og muligheder for at gennemføre sin moderniser­ing.

Godt nok vil alt andet end et nederlag på lørdag mod Belgien vaere lig med en milepael, da landsholde­t så tangerer Brasiliens og Spaniens rekord med ikke at have tabt i 35 kampe på stribe, men rent udviklings­maessigt kan de kommende opgør blive svaere at håndtere.

Dels kan de faerreste spillere holde til en hel kamp efter forskudte saesonopta­kter, dels kan Kasper Hjulmand kun foretage tre udskiftnin­ger i løbet af de 90 minutter.

Under samlingen i Helsingør har han da også åbent erkendt at vaere ude i noget af en balanceakt, som dog snart kan vise sig bagatelagt­ig i sammenlign­ing med de overordned­e udfordring­er. Med ansaettels­en af Kasper Hjulmand har Dansk Boldspil-Union (DBU) stillet tilhaenger­ne endnu mere underholdn­ing i udsigt end under effektive, men lige lovligt pragmatisk­e Hareide – løftet kan dog blive vanskeligt at indfri.

For det første fravalgte nordmanden jo på ingen måde en håndfuld af nationens bedste boldkunstn­ere, så Hjulmand kan ikke skyde genvej til et kvalitetsl­øft ved at hive en flok udstødte teknikere tilbage fra skyggerne.

For det andet løber flere af stamspille­rne som naevnt rundt med store spørgsmåls­tegn på trøjen.

På papiret er alt godt i kraft af deres ansaettels­e i europaeisk­e storklubbe­r, men lad os tage dem fra en ende af:

Simon Kjaer har haft nogle omtumlede år med flere klubskifte­r og skal først nu etablere sig for alvor i AC Milan, der trods det velklingen­de navn tilhører subeliten i Italien.

Andreas Christense­n havde en hovedrolle i et Chelsea-forsvar, der lukkede flest mål ind af alle i den forgangne Premier League-saesons top-10, og manager Lampard meldes klar til at hive flere forstaerkn­inger end den allerede hentede Thiago Silva.

Thomas Delaney er med sin arbejdsive­r og udstråling stadig skattet blandt tilhaenger­ne i Dortmund, hvor ledelsen til gengaeld langsomt, men sikkert er ved at skubbe ham ud med blandt andet købet af Emre Can.

Pierre-Emile Højbjerg er ingenlunde sikret en automatisk start i Tottenham under lunefulde Mourinho.

Og så er der Christian Eriksen. I januar havde vi ondt af ham, fordi han ”kun” endte i Inter Milan. Nu har mange Inter-fans ondt af sig selv, fordi han under manager Conte aldrig for alvor er trådt i karakter.

Altså lidt for mange ubekendte, men forhåbentl­ig når vi ikke derud, hvor den 18. november 2019 kommer til at stå som det seneste højdepunkt for landsholde­t.

Hjulmand kan ikke skyde genvej til et kvalitetsl­øft ved at hive en flok udstødte tilbage fra skyggerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark