Jyllands-Posten

Ingen revanche til den franske helt efter fadaese

Bjergfinal­en gav kun forløsning for én rytter. Alaphilipp­e kaempede forgaeves.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det kan virke ubarmhjert­igt, når en ellers respektind­gydende triumf ikke får den fulde opmaerksom­hed.

Sådan er det imidlertid ofte i et etapeløb som Tour de France, hvor klassement­skampen overskygge­r det meste. Så mens Astanas Alexey Lutsenko kørte solo 17 km fra mål og hentede karrierens første Tour-sejr, havde mange lige så meget fokus på den mulige duel mellem favoritter­ne under bjergfinal­en på 6. etape.

Den 27-årige kasakher stod stadig bøjet over styret og hev efter vejret i målområdet, da Julian Alaphilipp­e indledte sit angreb fra favoritfel­tet for at generobre den gule trøje, som franskmand­en har mistet på den mest bitre måde.

Deceuninck-Quick Stepstjern­en slog et hul, men formåede ikke at hente nok tid til at daekke den straf, han fik for ulovligt at have modtaget en flaske fra et holdmedlem under 20 km fra mål på 4. etape.

»Alle sparede energi«

Fadaesen gav i stedet førertrøje­n til Adam Yates (Mitchelton-Scott), der ligesom de øvrige favoritter kom samlet til mål. Dermed blev der heller ikke leveret nye svar om styrkeforh­oldet mellem bl.a. Primoz Roglic og Egan Bernal.

»Det var ikke den hårdeste afslutning, så det var svaert at indhente mange sekunder med et angreb. Jeg tror, at alle sparede på energien til de kommende dage,« sagde Adam Yates med henvisning til bl.a. weekendens visit i Pyrenaeern­e.

Lavaur

Millau

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark