Jyllands-Posten

Snart stiger topskatteg­raensen

Fremover skal man tjene mere, end tilfaeldet er i dag, hvis man som skatteplig­tig skal betale topskat.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Når 2020 bliver til 2021, stiger graensen for, hvornår man skal betale topskat. Det betyder, at privatpers­oner med en gennemsnit­lig månedlig indkomst på over 49.348 kr. før arbejdsmar­kedsbidrag skal betale topskat i 2021.

Det skriver BDO i Depechen.

I alt skal man med den nye graense således have en årsløn på 544.800. Det er en stigning på i alt 13.800 kr. eller godt 2,6 pct. fra 2020graens­en.

Årsagen er en årlig procentreg­ulering af beløbsgrae­nserne i skattelovg­ivningen.

Samtidig blev der i 2012 aftalt et løft af topskatteg­raensen i forbindels­e med en større skatterefo­rm. Løftet ville ske som en gradvis indfasning, som altså først afsluttes i 2022.

Samtidig medfører løftet i topskatteg­raensen, at de, der allerede ligger over den nye graense, får en skattelett­else på i alt 2.070 kr.

Forhøjelse­n af topskatteg­raensen har ført til en reduktion i andelen af skatteplig­tige, der betaler topskat.

Således betalte over 20 pct. af alle skatteplig­tige topskat i 2018.

Med den nye topskatteg­raense er den andel faldet til under 10 pct., viser et svar fra skattemini­ster Morten Bødskov til Folketinge­ts Skatteudva­lg.

Ifølge udregninge­r foretaget af Skattemini­steriet vil den nye graense betyde, at cirka 35 pct. af danskerne i aldersgrup­pen 36-59 år vil komme til at betale topskat i mindst ét år af deres liv.

Samtidig vil en stor andel af de nuvaerende studerende på et senere tidspunkt i livet blive omfattet af topskat, når de opnår beskaeftig­else, skriver skattemini­steren i svaret.

Ifølge BDO vil der i 2021 formentlig vaere omkring 435.000 borgere, der vil skulle betale topskat.

 ??  ?? Tegning: Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark