Jyllands-Posten

Nordic Capital køber fremadstor­mende firma i en milliardha­ndel

Softwarefi­rmaet Siteimprov­e er kommet på kapitalfon­dshaender.

- KASPER BRØNDGAARD kasper.b.andersen@finans.dk

Kapitalfon­den Nordic Capital overtager det danske softwarefi­rma Siteimprov­e i en milliardha­ndel, der vidner om, at appetitten på softwarese­lskaber er tårnhøj trods coronakris­en og den økonomiske usikkerhed.

Siteimprov­e, der optimerer hjemmeside­r, passerede sidste år 500 mio. kr. i tilbageven­dende årlig omsaetning.

Prisen for handlen er ikke oplyst, men softwarese­lskaber med lignende omsaetning handles ifølge Saas Capital, der rådgiver og investerer i softwarese­lskaber, til i omegnen af 4 mia. kr. på det børsnotere­de marked.

»De her selskaber er selvfølgel­ig ikke billige, det kan jeg godt sige, men det er også en forretning­smodel, som har bevist sig selv, og som lige har stået den ultimative test under covid-19,« siger Fredrik

Näslund, partner i Nordic Capital.

Kapitalfon­den har siden 1989 investeret omkring 15 mia. euro i flere end 100 selskaber.

»Vi er ret kraesne, og Siteimprov­e er et af de absolut mest interessan­te selskaber, jeg har kigget på,« siger Näslund.

Nordic Capital køber 70 pct. af selskabet, som i dag ejes af brødrene Morten og Niels Ebbesen samt kapitalfon­den Summit Partners, der investered­e i Siteimprov­e i 2015.

Amerikaner­e ryger ud

Den amerikansk­e kapitalfon­d købte dengang en fjerdedel af it-virksomhed­en til en samlet vaerdisans­aettelse på 1,5 mia. kr. og ryger nu helt ud af ejerkredse­n. Til gengaeld bliver brødrene Ebbesen haengende med 30 pct. af aktierne.

Morten Ebbesen, der er adm. direktør, fortsaette­r på sin post og glaeder sig til at få en storaktion­aer ind, som er topmotiver­et for at saette yderligere fut i vaeksten.

Siteimprov­e øgede sidste år sin omsaetning med 18 pct., mens driftsmarg­inen steg 14 procentpoi­nt, og i 2015-2019 er omsaetning­en naesten firedoblet.

»Vi er lykkedes med at komme taet på 100 mio. dollars i omsaetning, men skal vi nå 300 mio. dollars, skal vi have noget hjaelp. Det får vi kun fra én, som har investeret massivt og virkelig har sat hånden på kogepladen og vil det her og har kompetence­rne,« siger Morten Ebbesen, der grundlagde firmaet i 2003.

Siteimprov­e arbejder med at forbedre mobil- og websites og har kunder som Renault, Deutsche Telecom, Coloplast og Visa.

Tidligere kunne firmaet ringe kunderne op uopfordret og saelge sine løsninger, men kompleksit­eten er øget, hvilket gør, at Siteimprov­e siden 2018 har arbejdet på at aendre hele sin go to marketstra­tegi.

»Det er noget af det svaereste overhovede­t, og vi har set, at hvis vi ikke fik en staerk partner med, som har prøvet det før, lykkes det ikke,« siger Morten Ebbesen.

Han fortaeller, at der er mindre opmaerksom­hed fra ejeren, når denne blot ejer en mindre del af selskabet.

»Vi har valgt Nordic Capital, som er mere hands on og aktivt kan hjaelpe os.«

På trods af coronakris­e og økonomisk nedtur har en blanding af centralban­kernes adfaerd og softwarese­lskabernes modstandsd­ygtighed over for økonomiske chok sendt det teknologit­unge Nasdaq-indeks i USA 28 pct. i vejret i år, og dedikerede softwarefo­nde som iShares Expanded Tech-Software Sector ETF er steget naesten 45 pct. i 2020.

Det har fået iagttagere til at advare om en potentiel boble på tech- og softwarema­rkedet, men Nordic Capital er fortrøsnin­gsfuld og fortaeller, at man har fulgt Siteimprov­e, som har kontor et stenkast fra Nordic Capitals kontor i København, i lang tid.

»Det har vaeret en lang proces. Vi har holdt øje med Siteimprov­e i årevis, og vi har vaeret i aktiv dialog i mere end et år. Når du så kan se, at firmaet leverer på sine løfter, bliver du selvfølgel­ig mere tryg ved, at det har de rigtige produkter og folk,« siger Frederik Näslund.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark